ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιάζουν οι Ιψενικοί «Βρυκόλακες»

εντυπωσιάζουν-οι-ιψενικοί-βρυκόλακ-851206

Τη συνέχεια της πορείας τους στην πόλη του Βόλου ακολουθούν οι ιψενικοί «Βρυκόλακες» στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής και αυτό το σαββατοκύριακο. Το θεατρόφιλο κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις παραστάσεις του κλασικού αριστουργήματος έως και τις 13 Δεκεμβρίου, οπότε ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων στην πόλη του Βόλου και η παράσταση μεταφέρεται στην Αθήνα, για να «αναμετρηθεί» με τις μεγάλες θεατρικές παραγωγές του κέντρου.
Η παράσταση του Σαββάτου πραγματοποιείται στις 9 μ.μ. και την Κυριακή στις 8 μ.μ. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νικηφόρου Νανέρη και σκηνικά – κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μίνα Χειμώνα (Έλεν Άλβινγκ), Βασίλης Ευταξόπουλος (Πάστορας Μάντερς), Κωνσταντίνος Φάμης (Όσβαλντ), Γιώργος Χαλεπλής (Ιάκωβος Έγκστραντ) και Νιόβη Κωστοπούλου (Ρεγγίνα). Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου με έργο του Νορβηγού συγγραφέα που σημάδεψε το παγκόσμιο θέατρο.
Παρ’ όλες τις αντιδράσεις που προκάλεσε το κείμενο του Ίψεν στην εποχή του, δεν σταμάτησε το έργο ποτέ να παίζεται και να εντυπωσιάζει. Η οικογένεια Άλβινγκ και το δράμα των μελών της, «παίζεται» σε όλα τα μέρη του κόσμου, σε κάθε γωνιά της γης, στους κόλπους οικογενειών που βασίζονται στα σαθρά θεμέλια αποτυχημένων γάμων. Η ασθένεια του Όσβαλντ έχει αντικατασταθεί σήμερα από «σύγχρονες» παθήσεις, η εξουσία που έδινε η εκκλησία στον Πάστορα Μάντερς έχει αντικατασταθεί από την εξουσία που ασκούν επάνω μας άλλες κοινωνικές δυνάμεις. Τα «πρέπει», ο «νόμος» και η «τάξη» παραμένουν όπως και το «καθήκον» και υποχρεώνουν και τον σύγχρονο άνθρωπο σε υποχωρήσεις και εκπτώσεις στη ζωή και την ψυχή του. Χαρακτηριστική είναι η άποψη που εξέφρασε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ποτέ άλλοτε το θέατρο ιδεών
δεν καταξιώθηκε τόσο μέσα από τους χαρακτήρες και ποτέ χαρακτήρες δεν μετέφεραν πάνω στη σκηνή ένα τόσο σφιχτό πλέγμα ιδεών, χωρίς το ένα να γίνεται αχθοφόρος του άλλου. Στους «Βρυκόλακες» η κοινωνική κριτική αγγίζει τις ρίζες του κοινωνικού κακού. Ο Ιψεν κοινωνιολογεί με όπλο τη βιολογία».
Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από Τετάρτη έως και Κυριακή, 11.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00 από το ταμείο του κινηματογράφου «Αχίλλειον» (τηλ. 24210 34991 και 24210 32818), ενώ κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή (ημέρες παραστάσεων), μόνο το απόγευμα, η προπώληση πραγματοποιείται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής (τηλ. 24210 78164). Η τιμή εισιτηρίου είναι 17 ευρώ και 12 ευρώ τα φοιτητικά εισιτήρια. Κάθε Παρασκευή πραγματοποιείται βραδινή λαϊκή παράσταση με γενική είσοδο 12 ευρώ.
Επίσης ισχύουν εισιτήρια της Εργατικής Εστίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου