ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις
* Πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένους από αποξηραμένα φυτά και λουλούδια περιλαμβάνει η πρωτότυπη έκθεση του Εμμανουήλ Διαμάντη, που λειτουργεί σε ιδιόκτητο χώρο στην οδό Βασσάνη 96. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, εκτός Κυριακής.
* Στην τσαγερία «Ζώγια» φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Σινόπουλου και κολάζ της Ναπολεάνας Νανούλη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Νοεμβρίου.
*Στο βιβλιοπωλείο – καφενείο «Χάρτα» (Σκενδεράνη 16Α-Β) λειτουργεί η έκθεση ζωγραφικής της Αννίτας Ξάνθου με τίτλο “Φως με ευμένεια”. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ζωγραφικής που απευθύνονται σε παιδιά ή ενήλικους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2421049488 και 6934027148.
* Στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο λειτουργεί έκθεση έργων που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού που προκήρυξε η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στη μνήμη του Δημήτρη Λέτσιου.

Εκδηλώσεις
* Αναβάλλεται γι’ αυτό το Σάββατο η μελέτη Λειτουργικών Κειμένων που πραγματοποιείται στην αίθουσα των «Τριών Ιεραρχών».
* Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες πνευματικές συνάξεις της Κοινωνικής Χριστιανικής Ενωσης. Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως ο πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Βαΐου θα εισηγηθεί το θέμα «Οι ομιλίες του Ιωάννου Χρισοστόμου περί θεότητος του Χριστού». Θα επακολουθήσει συζήτηση.
* Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ., στην αίθουσα «Gold Star» στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων «Concerto Piccolo» με την υποστήριξη του Παραστήματος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ.
* Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Νομού Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη συμμετοχή της ΕΚΠΟΛ-ΝΑΜ, πραγματοποιεί πανηγυρική εκδήλωση για την συμπλήρωση 120 χρόνων συνεχούς λειτουργίας της, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρωΐ θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως και στη συνέχεια θα προσφερθεί καφές στα γραφεία του Συλλόγου, Μαυροκορδάτου 168Α, άνω της Εθνικής Αντιστάσεως.
* Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου «Ο Παν» γιορτάζει τα 75 χρόνια ζωής και δράσης, διοργανώνοντας ειδική εκδήλωση την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου.
* Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων Βόλου διοργανώνει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. απογευματινό στο ξενοδοχείο «Volos Palace» με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Αγγελική Γιοβάνη, Γεν. Χειρουργός, Επιμελήτρια της Β. Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου.
* Ο Γλωσσικός Όμιλος Βόλου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Γλώσσα και Ιστορία στο στόχαστρο εθνομηδενιστών» σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Στέλιος Παπαθεμελής, πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης, πρώην υπουργός και Νεοκλής Σαρρής καθηγητής κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο.
* H Λέσχη Καρδιτσιωτών Ν. Μαγνησίας πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα Λέσχης Αξιωματικών Αεροπορίας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977216237.
* Η ΕΧΕ διοργανώνει ομιλία την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πάνω σε επίκαιρο θέμα. Της ομιλίας θα προηγηθεί Αγιασμός επί τη ενάρξει των εκδηλώσεων.
* Αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία στην «Χριστιανική Αγωγή» (Κοραή και Αλεξάνδρας) με θέμα «Υπάρχει ευτυχία;». Ομιλητής θα είναι ο κ. Παύλος Σαββίδης, καθηγητής-θεολόγος.

* Θρησκευτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί και στην «Χριστιανική Αγωγή» Αλμυρού (Αχιλλέως και Μυρμιδόνων) τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. με θέμα «Ο Χριστιανισμός μεταμορφώνει τον άνθρωπο». Ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος επιθεωρητής Στοιχειώδους Εκπαίδευσης.

Εκδρομές
* Ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών ο «Νηρέας» ταξιδεύει στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Πληροφορίες στο τηλ. 24 210 / 71 281 (Γ. Σαββίδης, πρόεδρος).
Για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Γοργοπόταμο την Τρίτη 24 Νοεμβρίου. Η τιμή εισιτηρίου είναι 3 ευρώ και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΚΑΠΗ.
* Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου ο «Παν» προγραμματίζει για τα μέλη του τις παρακάτω εξορμήσεις Κυριακή 29/11 Σαρακηνός εθελοντική δενδροφύτευση με την συνεργασία του Δασαρχείου Βόλου, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου Δυτικό Πήλιο πεζοπορική, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου Κάτω Ολυμπος-ορεινή πεζοπορία, Καλλιπεύκη-Σουβάλα Κατή-Καλλιπεύκη. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου, Σόλωνος 2 (Β-18) τηλέφωνο 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα το πρωί 10.00-12.00 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6.00-8.00. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.
* Ο Εκδρομικός Ομιλος «Νέα Ζωή» προγραμματίζει εκδρομές: 22/11 μονοήμερη για Παναγία Ελεούσα Δομοκού-Φραντζή-Γοργοπόταμος. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ομίλου 2421035915, 9.30-12.30 καθημερινά, εκτός Σαββάτου Κυριακής, καθώς και στα τηλέφωνα της Εφόρου Εκδρομών κ. Αναστασιάδου, 2421044709, 6944862804.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου