ΤΟΠΙΚΑ

Στο κόκκινο η… γαλάζια σύγκρουση

στο-κόκκινο-η-γαλάζια-σύγκρουση-851206

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στο Μαρούσι, απαντώντας στο «όχι» του Αντώνη Σαμαρά στην πρόταση που διατύπωσε για τηλεμαχία των υποψηφίων.
«Δυστυχώς κάποιοι φοβούνται να συζητήσουν τα ουσιαστικά προβλήματα. Προτιμούν το μονόλογο. Αντιλαμβάνονται το διάλογο ως τσακωμό και τη συζήτηση ως διχασμό.
» Δεν έχουν δίκιο. Και οι υποψήφιοι είμαστε ώριμοι και υπεύθυνοι πολιτικοί και η βάση αλλά και η κοινωνία γενικότερα, ζητά αυτή την κρίσιμη στιγμή να μας ακούσει να μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας.»
Η τέως υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η ΝΔ πρέπει να απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία, να χτίσει νέες πλατιές κοινωνικές συμμαχίες και «να φύγει από την απομόνωση και την περιχαράκωση, που κάποιοι πάνε να κάνουν σημαία».
Μεγάλη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε κομματικούς του φίλους σε κεντρικό ξενοδοχείο, ενώ πραγματοποίησε περιοδεία στην Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη.
Στην ομιλία του τόνισε ότι δεν θα πάψει να μιλάει για ιδεολογία και σημείωσε απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη: «Είστε πολίτες όχι πελάτες. Μιλάμε για ιδεολογία όχι για διαχείριση και κυβερνητισμό. Η διαχείριση είναι αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να φαίνονται ίδιοι» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «είμαστε όμως διαφορετικοί κόσμοι στις ιδέες μας».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμη ότι ο αντίπαλός του δεν είναι εσωκομματικός, δεν είναι κάποιο στέλεχος από την παράταξη, αλλά είναι το ΠΑΣΟΚ.
Ανέφερε ότι «θα ξαναγίνουμε εξουσία μόλις ακούσουμε τη φωνή της βάσης» και τόνισε ότι στόχος του είναι η Νέα Δημοκρατία, που όπως είπε, είναι το κόμμα των αξιών, «να γίνει το κόμμα των αξίων και των αξιών».
Αντιπαράθεση

«Είναι κρίμα που δεν θα έχουν οι νεοδημοκράτες τη δυνατότητα να ακούσουν επιχειρήματα, προτάσεις, πολιτικές και ιδέες» δηλώνει η πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την απόρριψη της πρότασή της από τον Αντώνη Σαμαρά για τηλεοπτικό διάλογο.
Ο εκπρόσωπος της κ. Μπακογιάννη, Γιάννης Οικονόμου, είπε πως σε αντίθεση με όσα υποστηρίχθηκαν, ο διάλογος ενώνει, «δεν γίνεται για να τσακωνόμαστε».
Ο ίδιος επιτέθηκε άσκησε εμμέσως οξεία κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «η μόνη ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ είναι μια ανίσχυρη αντιπολίτευση, μια αδύναμη Νέα Δημοκρατία».
Χθες δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας της κας Μπακογιάννη έκαναν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας καραγκούνης και ο πρώην υπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος.
Ομιλία Μπακογιάννη
«Μαζί θα πάμε την Ελλάδα ψηλά. Εσείς, η γαλάζια γενιά, μας χαρίζετε πάντα νίκες. Απόψε δεσμεύομαι ότι μαζί αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία. Μαζί κάνουμε μια Νέα Αρχή. Εσείς η νέα γενιά, οι νέες και οι νέοι είστε οι πρωταγωνιστές του αύριο. Με νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες, με νέα πολιτική, όλοι μαζί, στη Νέα Δημοκρατία. Ευχαριστώ και τις γυναίκες. Την ψυχή της ελληνικής οικογένειας. Την ψυχή της ελληνικής κοινωνίας. Τις αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας. Έξω από δω ένας ολόκληρος κόσμος περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία να τον εκφράσει», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε:
«Είναι πολύ ανησυχητικό ότι την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, την ώρα που η οικονομία διαρκώς χειροτερεύει, την ώρα που το καράβι μπάζει νερά από παντού, η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει και παλινδρομεί. Ότι δεν έχει σχέδιο, ότι σπαταλά το χρόνο και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ότι καταφέρνει και να διαψεύδει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να μην ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα των περιστάσεων. Γι’ αυτό και η χώρα έχει ανάγκη το ταχύτερο δυνατό από μια μεγάλη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Μια Νέα Δημοκρατία που θα είναι παρούσα. Που το ΠΑΣΟΚ θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά του! Μια Νέα Δημοκρατία που θα δίνει μάχες για αυτά που πραγματικά απασχολούν το λαό. Μια Νέα Δημοκρατία που θα προστατεύσει τους πολίτες».
Αναφερόμενη στην αντιπολίτευση που πρέπει να ασκήσει στην κυβέρνηση η ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη εξήγησε την πρότασή της για συζήτηση των μεγάλων θεμάτων ενώπιον της βάσης του κόμματος.
Ομιλία Αντ. Σαμαρά

Φραστική επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε σήμερα, σε υψηλούς τόνους, από το Κερατσίνι ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Σε ομιλία του σε φίλους και μέλη της Ν.Δ., στην αίθουσα «Αντώνης Σαμαράκης», ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «ποτέ νέα κυβέρνηση δεν κατάφερε να χάσει τέτοιο απόθεμα αξιοπιστίας μέσα σε τόσο λίγο χρόνο» και υποστήριξε ότι επίκειται φοροεπιδρομή εναντίον της μεσαίας τάξης. Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να υιοθετήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα, που εξήγγειλε προεκλογικά, ο Κώστας Καραμανλής.

Είπε ακόμη ότι «κατάρρευσε η λαϊκίστικη πολιτική του ΠΑΣΟΚ», ότι η σημερινή κυβέρνηση κατήγγειλε προεκλογικά την πολιτική πρόταση Καραμανλή και «έταζε στους πάντες τα πάντα και τώρα, σαράντα μέρες μετά, κάνουν τα ίδια που κατήγγειλαν και προετοιμάζουν πολύ χειρότερα».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές κατήγγειλε το πάγωμα των υψηλών αποδοχών του Δημοσίου, που είχε ανακοινώσει ο Κώστας Καραμανλής, ως προεκλογικό επιχείρημα, και στη συνέχεια το επανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι «θα βρουν απέναντι τη ΝΔ σε αυτή τη φοροεπιδρομή, όχι μόνο γιατί είναι άδικη, αλλά και γιατί είναι ατελέσφορη».

Τέλος, προειδοποίησε ότι με τα φορολογικά μέτρα, που ετοιμάζει η κυβέρνηση «το έλλειμμα θα διογκωθεί, δεν θα πέσει. Και τότε θα έλθουν χειρότερα, πολύ χειρότερα από τις Βρυξέλλες. Όχι σαν συστάσεις. Αλλά σαν εντολές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου