ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν είμαι εγώ ο φονιάς!» Ισχυρίζεται ο Γ. Κυριακάκης

δεν-είμαι-εγώ-ο-φονιάς-ισχυρίζεται-ο-851206

«Δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος της Μαντώς…», φέρεται να υποστηρίζει ο 29χρονος Γιάννης Κυριακάκης από την Κρήτη, ο οποίος καταζητείται για το στραγγαλισμό της 31χρονης Μαντώς Ντάφου στο μπάνιο της κατοικίας της.
Χθες ο φερόμενος ως δράστης «εμφανίστηκε» στις τοπικές αστυνομικές αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, δια νομικού του συμβούλου.
Ο 29χρονος Κρητικός, πρώην φίλος της δολοφονηθείσας, με τον οποίο είχε διακόψει μαζί του τη σύντομη αλλά θυελλώδη σχέση τους πριν από ένα μήνα περίπου, φαίνεται ότι δεν ετοιμάζεται να παραδοθεί, αλλά να εμφανιστεί στην αστυνομία, αρνούμενος την ανάμιξή του με τη δολοφονία.
Νέο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ότι δεν επισκέφθηκε καν το Βόλο, από τότε που έφυγε, μετά τον τελευταίο χωρισμό του με την Μαντώ.
Ο επικεφαλής πάντως των αστυνομικών ερευνών αναμένει δια ζώσης το νομικό σύμβουλο του Γιάννη Κυριακάκη, ώστε να μεταφέρει από κοντά και όχι από το τηλέφωνο τούς ισχυρισμούς του πελάτη του.
Ο καταζητούμενος φέρεται να έχει δηλώσει μέσω του νομικού συμβούλου του την έκπληξή του για την αναζήτηση και σύλληψή του ως δράστη του εγκλήματος πάθους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες έδειξε να αναζήτησε τι ακριβώς έχει συμβεί με την πρώην φίλη του και εμφανίστηκε να έχει πλήρη άγνοια για τον τρόπο της φρικτής κατάληξής της.
Το ίδιο ύφος απορίας και αναζήτησης φέρεται να είχε και σε τηλεφωνικές συνομιλίες μετά το έγκλημα με πρόσωπα με τα οποία διατηρεί φιλικούς δεσμούς στο Βόλο.
Και σε εκείνους αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του έχει αποδοθεί και τους μετέφερε ότι «δεν είμαι εγώ αυτός που τη δολοφόνησε».
Ο δικηγόρος του από την Κρήτη –επιβεβαιώνεται πλέον ότι βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του- επικοινώνησε με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μόλις ο ίδιος πληροφορήθηκε την εμπλοκή του στο έγκλημα πάθους…
Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας τον κατονόμασε ως δράστη της στυγερής δολοφονίας της 31χρονης από την πρώτη ημέρα του εγκλήματος, παρουσιάζοντας αδιάσειστα στοιχεία, με κυρίαρχο τη μαρτυρία του φιλικού προσώπου της Μαντώς, που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της άτυχης νεαρής, την ώρα που άφηνε την τελευταία της πνοή από βρόγχο περασμένο γύρω από το λαιμό της…
Το Γιάννη Κυριακάκη, ο οποίος μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με την αστυνομία έδωσε πολύ πιθανό στίγμα για την περιοχή στην οποία βρίσκεται, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης μετά από ένταλμα σύλληψής του.
Σε βάρος του 29χρονου πρώην υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει «δέσει» καλά την υπόθεση. Την παρουσία του φερόμενου δολοφόνου μέσα στο σπίτι έχει καταθέσει ο φίλος της Μαντώς Ντάφου, το πρόσωπο που βρήκε το άψυχο σώμα της στο πάτωμα του μπάνιου.
Ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, που έχει δώσει και επαναληπτικές καταθέσεις, έχει περιγράψει ότι έφτασε στο σπίτι της 31χρονης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και ακούγοντας τη φωνή της ανήσυχη και φοβισμένη. Συνθηματικά, όπως έχει υποστηρίξει, η Μαντώ τον κάλεσε σε βοήθεια, όμως όταν έφτασε στο σπίτι και χτύπησε την πόρτα, ενώ η φίλη του άνοιξε δεν του επέτρεψε να έρθει. Αντίθετα τον κάλεσε να φύγει, λέγοντας ότι είχε να λύσει μια εκκρεμότητα με τον πρώην φίλο της, τον οποίο δηλώνει κατηγορηματικά ότι είδε εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι.
Ο ίδιος μάρτυρας έχει καταθέσει ότι όταν ξαναχτύπησε την πόρτα, του άνοιξε ο 29χρονος Κρητικός. Όμως φοβήθηκε να μπει μέσα, όταν εκείνος του είπε: «Πέρνα για να δεις πού είναι η Μαντώ»…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου