ΤΟΠΙΚΑ

Η ήττα δεν «έσβησε» τις ελπίδες παραμονής

η-ήττα-δεν-έσβησε-τις-ελπίδες-παραμο-851206

Τα σερί είναι για να σπάνε και αυτό που έχει σημασία στην περίπτωση της Νίκης, είναι ότι το 2-0 στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας από τον Αστέρα, που έβαλε «φρένο» στην αήττητη πορεία των κυανολεύκων τις τελευταίες αγωνιστικές, δεν έσβησε τις ελπίδες για παραμονή στην Β Εθνική. Οι κυανόλευκοι μετά από πέντε παιχνίδια θυμήθηκαν την πικρή γεύση της ήττας, που ήταν και η πρώτη του Σταύρου Διαμαντόπουλου στον πάγκο, κάτι όμως που δεν τους απογοητεύει, αφού ακόμη βρίσκονται μέσα στο… παιχνίδι. Το οριακό εντός έδρας ματς της επόμενης αγωνιστικής (1/4) με τον Πανθρακικό δεν αφήνει περιθώρια για απαισιόδοξες σκέψεις. Αποτελεί άλλωστε έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ένα από τα σημαντικότερα της σεζόν για τον Σταύρο Διαμαντόπουλο και τους παίκτες του, που έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν το «τρίποντο» με το οποίο θα πιάσουν τους Θρακιώτες στην βαθμολογία.
Οσον αφορά στην προχθεσινή αναμέτρηση, η Νίκη πάλεψε, αλλά οι απουσίες των Αφόνσο και Μπαλάφα στην άμυνα ήταν εμφανείς. Οι φιλοξενούμενοι μετά από τέσσερα ματς δέχτηκαν ξανά γκολ, με τον Μπαράνιο στο 27 να παραβιάζει για πρώτη φορά την εστία και τον Λαζαρίδη στο 90 να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων. Η τεχνική ηγεσία προτίμησε τους Ρουμελιώτη και Αρτσε σαν κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τοποθετώντας στα άκρα τους Τζουλιάνο και Μπόλο, ωστόσο παρά την προσπάθεια των παικτών, η αμυντική τετράδα δεν μπόρεσε να πιάσει τα υψηλά στάνταρ της απόδοσης που είχε στα προηγούμενα ματς.
Η έκπληξη της ενδεκάδας ήταν η παρουσία του Μιχάλη Μπόλου, που για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην θητεία του Σταύρου Διαμαντόπουλου και πήρε μάλιστα ξανά φανέλα βασικού μετά από κάτι περισσότερο από δυο μήνες σε μια θέση όμως που δεν είναι η φυσική του και δεν γνωρίζει καλά. Παρότι έκανε ότι μπορούσε, έδειξε «έξω από τα νερά» του σαν αριστερό μπακ. Γενικότερα οι απουσίες των Μπαλάφα, Αφόνσο και Γκάγκα ανάγκασαν τον 60χρονο τεχνικό να ανακατέψει την «τράπουλα» και να ρισκάρει, κάτι που κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα δεν του βγήκε, ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Μεταξύ των έντεκα που ξεκίνησαν το παιχνίδι ήταν και ο Καρβάλιο, που αγωνίστηκε σαν δεξί χαφ, δεν φάνηκε όμως ιδιαίτερα. Ρίκα, Βούζελα και Σίμιτς, κέρδισαν και έχασαν «μάχες» στον χώρο του κέντρου, την ώρα που επιθετικά οι κυανόλευκοι με τον Μουρατίδη μοναδικό ουσιαστικά προωθημένο, που δεχόταν βοήθειες από τον Βραζιλιάνο και τον Χώνο από τα άκρα, σε ακόμη ένα εκτός έδρας ματς δεν μπόρεσαν να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.

Επιστρέφει ο Μπαλάφας
Ο Δημήτρης Μπαλάφας επιστρέφει στην ενδεκάδα της Νίκης για το ματς με τον Πανθρακικό την 1η Απριλίου, ενώ αντίθετα θα απουσιάζει ο Μιχάλης Κουτσογιάννης που θα εκτίσει την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας του. Το ιατρικό τιμ των κυανολεύκων εκφράζει την αισιοδοξία του πως θα μπορέσει να δώσει το παρών και ο Αφόνσο που ταλαιπωρείται από θλάση. Αλλωστε η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει όλο τον απαραίτητο χρόνο στον Πορτογάλο να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Επτά κάρτες στο προχθεσινό ματς συμπλήρωσε ο Σίμιτς και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ σε ποιες αγωνιστικές θα εκτίσει την ποινή του.
Οσοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν στο ματς της Τρίπολης, έδωσαν χθες φιλικό παιχνίδι με την Ακρόπολη Σέσκλου την οποία και κέρδισαν με 1-3.

Β ΕΘΝΙΚΗ – 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΝΙΚΗ
2 0
Σκόρερ: 27’ Μπαράνιος, 88’ Λαζαρίδης
Κίτρινες: Μπαράνιος – Σίμιτς, Αρτσε
Διαιτητής: Δ. Παναγόπουλος (Αθηνών)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Συμεωνίδης, Καλογιαννίδης (46’ Τσουκαλίδης), Μίχος, Μασάρα, Μασάδο, Κανακούδης, Μπαράνιος (82’ Λαδάκης), Λαζαρίδης, Πέπο, Ντιμπαλά (61’ Ζουντί), Ιωάννου
ΝΙΚΗ: Γκίτκος, Ρουμελιώτης, Τζουλιάνο, Αρτσε, Μπόλος (89’ Ζορμπάς), Βούζελα (77’ Παλάσκας), Ρίκα, Σίμιτς, Χώνος, Καρβάλιο (62’ Παυλίδης), Μουρατίδης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου