ΤΟΠΙΚΑ

Κερδίζει… και χωρίς αγώνα

κερδίζει-και-χωρίς-αγώνα-851206

Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με το νόμο παίρνει τους τρεις βαθμούς από το ματς με το Αιγάλεω που δεν εμφανίστηκε χθες στο γήπεδο της Ηλιούπολης

Μπορεί να υπήρξε ταλαιπωρία, αλλά ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα κερδίσει σύμφωνα με το νόμο τους τρεις βαθμούς από το ματς με το Αιγάλεω που είχε αναβληθεί αρχικά από Σάββατο για Κυριακή και μετά για χθες … όπου μόνο Βολιώτικη ομάδα εμφανίστηκε στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο της Ηλιούπολης.
Στο πλαίσιο του εξ αναβολής αγώνα της 9ης αγωνιστικής οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και ο διαιτητής βγήκαν κανονικά στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια αποχώρησαν όλοι τους, καθώς η ομάδα του Αιγάλεω δεν εμφανίστηκε.
Ο Ολυμπιακός Βόλου εμφανίστηκε με την ακόλουθη σύνθεση: Γλύκος, Κοτίτσας ,Κακαράς, Μπουλούτ, Σωτήρχος, Αλβάρεζ, Ουμπίντες, Ροτζέριο, Καρλόπουλος, Αμπράμοβιτς και Κοντέων. Η ομάδα, μαζί με τους διαιτητές, παρέμεινε στο γήπεδο για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια αποσύρθηκε στα αποδυτήρια.
Ο διαιτητής Σέγκος στο τέλος διάβασε το φύλλο αγώνα, από το οποίο εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει και τυπικά το ματς 0-3 άνευ αγώνα, ενώ θα υπάρχει και πρόστιμο στο Αιγάλεω, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ .

Ο διαιτητής Σέγκος είπε πως ανέφερε τη σύνθεση του Ολυμπιακού Βόλου και παρατηρήσεις στο φύλλο αγώνα στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά: “Αν και βρέθηκε η ομάδα του Βόλου μαζί με τους διαιτητές και τους επόπτες στο κέντρο του γηπέδου την προκαθορισμένη ώρα διεξαγωγής του αγώνα, η γηπεδούχος ομάδα δεν εμφανίστηκε. Κατόπιν τούτου, κατοχύρωσα και συνέταξα το φύλλο αγώνα. Τα έξοδα των διαιτητών δεν καλύφθηκαν και τα εξοδολόγια επισυνάπτονται στο φύλλο αγώνα».
Ο Ολυμπιακός κερδίζει τον αγώνα και τη μάχη με το Αιγάλεω που θέλησε να μη γίνει το ματς, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει τρίτο γήπεδο μετά από αυτά του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου …
Νωρίτερα γύρω στις 12.15 έφτασε στο γήπεδο της Ηλιούπολης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και 45 λεπτά αργότερα εμφανίστηκε η αποστολή των «ερυθρόλευκων». Παρών στον χώρο ήταν ο παρατηρητής του αγώνα, Παναγιώτης Φιλιπόπουλος. Γύρω στη 1 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Ηλιούπολης επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του σταδίου και του ζήτησε να μην ανοίξει τις πύλες του, για λόγους υγιεινής, ωστόσο ο παρατηρητής της ΕΠΑΕ ζήτησε να ανοίξει κανονικά, καθώς 4 ώρες πριν τη διεξαγωγή το αγώνα και 2 ώρες έπειτα από αυτή, το γήπεδο ανήκει στην ‘Ένωση, η οποία δεν είχε δώσει κάποια διαφορετική οδηγία.
Λίγο αργότερα, έφτασε στην Ηλιούπολη ο έφορος του Αιγάλεω, Γρηγόρης Δράγαζης, που κρατούσε τον φάκελο με τις γνωματεύσεις των ιατρών για τους παίκτες της ομάδας. Επιχείρησε να τον δώσει αρχικά στον διαιτητή Σέγκο και στη συνέχεια στον παρατηρητή Φιλόπουλο, ωστόσο και οι δυο αρνήθηκαν να τον παραλάβουν, τονίζοντας πως δεν είναι δική τους αρμοδιότητα να το κάνουν. Σε συνομιλία του Δράγαζη με τους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε συγκεκριμένα πως… «Θα μιλήσει η δικαιοσύνη και ο αθλητικός δικαστής». Εν συνεχεία, σε «πηγαδάκι» παραδέχτηκε πως ο φάκελος περιέχει γνωματεύσεις ιατρών για 8 παίκτες που είναι φορείς του ιού H1N1 και άλλους 13 με γρίπη Α. Παράλληλα, διευκρίνισε, πως σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Υγείας, έστω και πέντε παίκτες να είναι φορείς του ιού, δεν έχουν το δικαίωμα να προπονηθούν ή να συμμετάσχουν σε αγώνα. Εν συνεχεία, σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν η ΠΑΕ Αιγάλεω θα κινηθεί ανάλογα ενόψει του αγώνα με τον Ιωνικό, είπε: «Θα δούμε…».
Επόμενη κίνηση του Δράγαζη ήταν να καλέσει στο τηλέφωνο τον κ. Βίκτωρα Μητρόπουλο, προκειμένου να μιλήσει με τον Φιλόπουλο. Ο Μητρόπουλος ζήτησε από τον παρατηρητή να γράψει στην έκθεσή του πως ο διαιτητής αρνήθηκε να παραλάβει τον φάκελο, ο Φιλόπουλος αρνήθηκε με συνέπεια να ανέβουν οι τόνοι και να υποχρεωθεί ο παρατηρητής να κλείσει απότομα το τηλέφωνο!
Ο διαιτητής Σέγκος βγήκε από τα αποδυτήρια γύρω στις 15:40, αφού συνέταξε πρώτα το φύλλο αγώνα, που υπογράφηκε από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Πέτρο Κοντέον, ενώ ο παρατηρητής του αγώνα Π. Φιλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο εκπρόσωπος του Αιγάλεω ήρθε στο γήπεδο για να παραδώσει τον φάκελο στον διαιτητή, αλλά αυτός αρνήθηκε να τον παραλάβει, κάτι που έγινε και με μένα. Στη συνέχεια μίλησα με τον Β. Μητρόπουλο, ο οποίος με έβρισε και του έκλεισα το τηλέφωνο. Νομίζω πως σήμερα κέρδισε το ποδόσφαιρο. Πλέον, θα μιλήσει ο αθλητικός δικαστής».

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για την περίπτωση αυτή; Ο Ολυμπιακός Βόλου κερδίζει το παιχνίδι με 3-0 στα χαρτιά, δεν αφαιρούνται βαθμοί από το Αιγάλεω, ωστόσο του επιβάλλεται πρόστιμο από 10 ως 50 χιλιάδες ευρώ.

“Ο Ολυμπιακός Βόλου τήρησε τη νομιμότητα. Βρέθηκε στο γήπεδο, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ. Τώρα εάν η ΠΑΕ Αιγάλεω έχει στοιχεία που μπορεί να δικαιωθεί, ας προσφύγει στα δικαστήρια για να δικαιωθεί. Όμως αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει και με ενέργειες σαν αυτές του Αιγάλεω ξεκινάει ένα δεδικασμένο με άγνωστες συνέπειες. Εδώ το Μαρούσι στο μπάσκετ πήγε στη Ρωσία και έπαιξε με μισή ομάδα, γιατί η FIBA δεν δέχθηκε την αναβολή. Τώρα νίκησε το ποδόσφαιρο. Νίκησε η νομιμότητα. Έστειλε ένα μήνυμα στους αδελφούς Ντάλτον, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο τους έχει αποβάλει. Οι μέθοδοι που ακολουθούσαν τις μαύρες εποχές του ποδοσφαίρου, ανήκουν στο παρελθόν” τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μετά τη νέα εξέλιξη αναφέροντας ότι πλέον ο Ολυμπιακός είναι πλέον 2ος με 19 βαθμούς…
Στο γήπεδο της Ηλιούπολης, βρέθηκαν και αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου