ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση με αναισθητικό σπρέι κατά δημοτικού συμβούλου!

επίθεση-με-αναισθητικό-σπρέι-κατά-δημ-851206

Επικίνδυνη επίθεση με σπρέι στο πρόσωπο δέχθηκε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του δήμου Σκιάθου Μανώλης Πασχάλης. Ο δράστης της επίθεσης, εναντίον του οποίου κατέθεσε μήνυση μετά την αποχώρησή του από το Κέντρο Υγείας, αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά έως αργά το βράδυ διέφευγε της σύλληψης.

Σε έκδοση ψηφίσματος, καθώς και κατάθεση ομαδικής μήνυσης εναντίον του δράστη προσανατολίζεται σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ιδιοκτήτη ξενοδοχείου της Σκιάθου, ο οποίος στο πλαίσιο σχεδίου που υλοποιεί η δημοτική αρχή για απομάκρυνση όλων των παράνομων πινακίδων από δρόμους και ταράτσες κτιρίων, κλήθηκε να κατεβάσει από την οροφή της επιχείρησής του τεράστια πινακίδα.

Ο ξενοδόχος, αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις, φέρεται ότι είχε μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε… σκιά του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Αναπτυξιακής. Βρίσκονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα μπροστά του, τον επισκέπτονταν στο δήμο, στην εργασία του, τον σταματούσε στο δρόμο.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, το οποίο έχει κάνει θορυβώδεις εισόδους σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τα τελευταία δύο χρόνια, εκτοξεύοντας ύβρεις, απειλές και προπηλακίζοντας συμβούλους, όπως έχουν καταγραφεί στα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Οι μέχρι σήμερα επιθέσεις του επιχειρηματία ήταν φραστικές. Χθες το πρωί επέλεξε έναν άλλο, ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο.

Ο Μαν. Πασχάλης κινούνταν με δίκυκλο στον κεντρικό δρόμο του νησιού, στη Παπαδιαμάντη. Σταμάτησε, όταν συνάντησε φιλικό του πρόσωπο για να συνομιλήσει μαζί του. Ο ξενοδόχος άρχισε να τον περιτριγυρίζει, προκαλώντας τον με ύβρεις. Η συνήθης επιθετική συμπεριφορά του δεν παραξένεψε τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής, ο οποίος του ζήτησε να σταματήσει να βρίζει και να απομακρυνθεί.

Τότε ήταν που ο δράστης έβγαλε από την τσέπη του το σπρέι –άγνωστης σύνθεσης- και του ψέκασε μεγάλη ποσότητα στο πρόσωπο.

Ο κ. Πασχάλης έχασε προσωρινά την όρασή του και βρέθηκε στο έδαφος. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού και χρειάστηκε να παραμείνει για αρκετές ώρες για παροχή ορού και σειρά ιατρικών εξετάσεων.

Ωστόσο οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να τον ενημερώσουν για τις τυχόν περαιτέρω επιπλοκές, εάν δεν εντοπιστεί το σπρέι, ώστε να γνωρίζουν τη σύνθεσή του.

Με τις ενοχλήσεις στα μάτια να επιμένουν και με την ακτινογραφία του πνεύμονα που δεν βγήκε καθαρή, πιθανότατα από την εισπνοή του αερίου, σήμερα ενδέχεται να μεταβεί για επιπλέον εξετάσεις στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας τέθηκε επικεφαλής σχεδίου του δήμου να νοικοκυρευτεί αισθητικά το νησί με την απομάκρυνση των παράνομων πινακίδων και την αντικατάστασή τους με ομοιόμορφες.

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης φέρεται να είναι στο 5% των επιχειρηματιών του νησιού, που αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις αλλεπάλληλες κλήσεις του δήμου να απομακρύνει οικειοθελώς μεγάλη ταμπέλα στην οροφή της μονάδας του. Η προθεσμίες έχουν παρέλθει και το επόμενο βήμα, εκτός από την επιβολή προστίμου, θα ήταν η απομάκρυνση της πινακίδας από συνεργείο του δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου