ΤΟΠΙΚΑ

Εμπλέκονται και ενήλικες στην εξαφάνιση

εμπλέκονται-και-ενήλικες-στην-εξαφάν-851206

Με την απολογία του 13χρονου Βορειοηπειρώτη άνοιξε χθες ο κύκλος των απολογιών των πέντε ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ από τη Βέροια.
Το ανήλικο αγόρι, συνοδευόμενο από τη μητέρα και το συνήγορό του, μετέβη το πρωί στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή, Μιχαλάκη Γεωργίου. Εκεί παρέμεινε για σχεδόν πέντε ώρες, απαντώντας στα ερωτήματα που του έθεσε ο ανακριτής σχετικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του Αλεξ Μεσχισβίλι.
Ο 13χρονος επανέλαβε όσα είχε καταθέσει κατά το προανακριτικό στάδιο, το περασμένο καλοκαίρι, ομολογώντας τις πράξεις που του αποδίδονται, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στο σενάριο της μεταφοράς του άψυχου σώματος του Αλεξ στον ποταμό Τριπόταμο, στην περιοχή Μπαρμπούτα της Βέροιας.
Μάλιστα, κλήθηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του να κάνει το σχεδιάγραμμα της διαδρομής που φέρονται ότι ακολούθησαν οι ανήλικοι προς τον ποταμό. Ένα αντίστοιχο διάγραμμα είχε βρει η μητέρα του 13χρονου σε λεύκωμα του γιου της και το παρέδωσε στις αστυνομικές αρχές, για να ενσωματωθεί στη συνέχεια στη σχηματισθείσα δικογραφία. Επιπλέον, ο ανήλικος υποστήριξε -για πρώτη φορά- ότι για τη μεταφορά του 11χρονου θύματος στην περιοχή της Μπαρμπούτας γνώριζαν ακόμη τρεις ενήλικες, που προέρχονται από το περιβάλλον των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση ανήλικων Ελληνόπουλων αδελφών. Πρόκειται για τον παππού τους, το μεγαλύτερο αδελφό τους και τη θεία τους (αδελφή της μητέρας τους).
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ο Βορειοηπειρώτης αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, επειδή είναι ανήλικος. Λίγο νωρίτερα, ο ειδικός εφέτης ανακριτής, τηρώντας το τυπικό της υπόθεσης, ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του εποπτεύοντα την υπόθεση εισαγγελέα εφετών, Ζαχαρία Μουράτη.
Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος του παιδιού, Σταύρος Γεωργίου, είπε ότι ο εντολέας του «έδωσε στοιχεία, που, αν αξιοποιηθούν στην πορεία, μπορούν να οδηγήσουν σ αυτό που όλοι περιμένουμε», υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι με την απολογία του Βορειοηπειρώτη καταρρέει ο «μύθος» που προέβαλαν κάποιοι ενήλικες «ότι δεν γνώριζαν για την υπόθεση».
Εν τω μεταξύ, αναβολή για να απολογηθεί ο ανήλικος Αλβανός την Τετάρτη, και όχι την Τρίτη, όπως ήταν προγραμματισμένο, ζήτησε και έλαβε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή ο συνήγορός του, επικαλούμενος προσωπικό κώλυμα. Έτσι, την Τετάρτη θα απολογηθούν στον κ. Γεωργίου τόσο ο 13χρονος Αλβανός όσο και ο 12χρονος Ρουμάνος. Ακολούθως, την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα προσέλθουν στο δικαστικό μέγαρο τα δύο Ελληνόπουλα.
Ήδη, για την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου αγοριού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Βέροιας εις βάρος των πέντε ανηλίκων, αλλά και εναντίον των κηδεμόνων τους.
Τα πέντε παιδιά διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού, με ενδεχόμενο δόλο, που τελέστηκε από δράστες ανήλικους, καθώς επίσης για περιύβριση νεκρού από κοινού. Οι γονείς και κηδεμόνες, που αναμένεται να απολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες, κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου