ΤΟΠΙΚΑ

Νίκη σωτηρίας και ψυχολογίας…

νίκη-σωτηρίας-και-ψυχολογίας-851206

Η ηρεμία επανήλθε στα αποδυτήρια της Νίκης μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα επί του Φωκικού. Οι τρεις βαθμοί που πήραν οι κυανόλευκοι την Κυριακή με το γκολ του Γκόμεζ Σάντζεζ, δεν είναι μόνο υπερπολύτιμοι όσον αφορά στην προσπάθεια που κάνουν για την αναρρίχησή τους στην κατάταξη και την αποφυγή των επικίνδυνων θέσεων, αλλά λειτούργησαν και ως «βάλσαμο» στις «πληγές» που είχαν ανοίξει με τις δυο εκτός έδρας ήττες και όσα είχαν προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι παίκτες του Χόρχε Μπάριος εκτός από το γκολ που ήρθε με πέναλτι μετά από ανατροπή του Παπαστεργίου από τον Ζυγογιάννη στο 29’ και την εύστοχη εκτέλεσή του από τον Ισπανό επιθετικό, έχασαν σωρεία ευκαιριών για να διευρύνουν το δείκτη του σκορ και να σιγουρέψουν τους τρεις βαθμούς. Τελικά όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε κάποιο δεύτερο τέρμα και κράτησαν την αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Ο Χόρχε Μπάριος παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-4-2 με την έκπληξη της ενδεκάδας να αποτελεί η παρουσία του Καρακώστα στην άμυνα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μάλιστα ήταν εκ των κορυφαίων του γηπέδου και χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό, ενώ αμέσως μετά το ματς δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του Στράτου Γιδόπουλου για την εμφάνισή του. Γενικά πάντως η άμυνα της Νίκης δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και θετική χαρακτηρίζεται και η απόδοση των Καριώτη, Στάμου και Σωτρίνη, που δεν άφησαν τους παίκτες του Φωκικού να απειλήσουν την εστία του Νάνι εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων προς το τέλος της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι την πρώτη κλασική τους ευκαιρία την έχασαν στο 90’ με κεφαλιά του Δήμα, ενώ λίγο έλειψε να φύγουν με βαθμό στις αποσκευές τους στις καθυστερήσεις, όταν προβολή του Νταλαπέρα απέκρουσε σωτήρια ο Νάνι.
Αντίθετα η Νίκη έχασε πολλές ευκαιρίες. Ο Παπαστεργίου, που αγωνίστηκε σε ρόλο δεξιού χαφ σε τρεις περιπτώσεις στο δεύτερο μέρος (54’, 59’ και 75’) βρέθηκε απέναντι από τον Καντιμοίρη, αλλά δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ενώ και ο Γεωργιάδης που αγωνίστηκε δίπλα στον Σάντσεζ στην επίθεση είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό του υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 63’, όταν ο Μπογκαντίνοφ που κάλυπτε την αριστερή πλευρά στο προχθεσινό ματς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε με την βοήθεια του δοκαριού ο Καντιμοίρης. Στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, βοήθησε σημαντικά και ο Θανάσης Μάγγος που αποτελεί έναν από τους σταθερότερους παίκτες της Νίκης σε απόδοση. Ο Λαρισαίος μέσος αγωνίστηκε στο κέντρο μαζί με τον Μωϋσίδη, που επίσης δεν υστέρησε.
Σε γενικές γραμμές η Νίκη έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κόντρα σε μια ομάδα βέβαια που έμεινε με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς, αφού στο 29’ ο Ζυγογιάννης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια μετά την ανατροπή του Παπαστεργίου που ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Με Μπάριος αύριο στην Καστοριά
Αυτό που χρειάζεται βέβαια η Νίκη είναι και ανάλογη συνέχεια. Αύριο οι κυανόλευκοι αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την ομάδα της Καστοριάς, που παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει παρουσιάζεται αξιόμαχη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας θα παραταχθεί με τον Χόρχε Μπάριος στον πάγκο του, που αποφασίστηκε μετά τη νίκη επί του Φωκικού να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, παρά την παραίτηση που είχε δηλώσει την προηγούμενη Τετάρτη. Ο Ουρουγουανός τεχνικός περιμένει να δει σήμερα την κατάσταση των Σάντσεζ, Μωϋσίδη και Μοράλες, που αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών.

Γ’ Εθνική – 10η Αγωνιστική
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΦΩΚΙΚΟΣ
1 0
Σκόρερ: 30’ πεν. Σάντσεζ
Κίτρινες: Μάγγος, Γεωργιάδης, Στάμος – Κρούτι, Θωμόπουλος
Κόκκινη: 29’ Ζυγογιάννης
Διαιτητής: Κυριακόπουλος (Φθιώτιδας)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Νάνι, Καρακώστας, Καρυώτης, Σωτρίνης, Στάμος, Μάγγος, Μωυσίδης, Παπαστεργίου (78’ Χατζηλιόντας), Μπογκατίνοφ (70’ Λιάρος), Γεωργιάδης (67’ Σαπαλίδης), Σάντσεζ
ΦΩΚΙΚΟΣ: Καντιμοίρης, Θωμόπουλος (46’ Στεργίου), Ζυγογιάννης, Δημητρίου, Ευθυμιάδης, Σκαρίμπας, Κρούτι, Δήμας, Κοττίκας (84’ Ταμπάκης), Φονσέκα, Νοτσκόφσκι (60’ Νταλαπέρας)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου