ΤΟΠΙΚΑ

Με κενά και εκκρεμότητες ανοίγουν τα σχολεία στη Μαγνησία

με-κενά-και-εκκρεμότητες-ανοίγουν-τα-σ-353454

Περίπου 40 λειτουργικά κενά στην Πρωτοβάθμια – Κενά σε ειδική αγωγή και ειδικότητες στη Δευτεροβάθμια

Με περίπου 40 λειτουργικά κενά σε καθηγητές αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους τα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας. Κενά καταγράφονται και σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, ειδικότητες αλλά και νηπιαγωγών. Σήμερα οι διευθυντές των σχολικών μονάδων βάζουν το κλειδί για να ανοίξουν τις σχολικές πόρτες και να προετοιμαστούν για τον Αγιασμό της σχολικής χρονιάς, η οποία χαρακτηρίζεται από μηδενικούς διορισμούς αλλά και εκκρεμότητες στις υπηρεσιακές μεταβολές.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Διευθυντές και εκπαιδευτικοί καλούνται σήμερα να παρουσιαστούν στα σχολεία, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πολλοί ωστόσο εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο πρέπει να πάνε.

Σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι εκπαιδευτικοί που έχουν αποσπαστεί δεν έχουν ακόμη αναλάβει υπηρεσίες. Επίσης υπάρχουν εκκρεμότητες για τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν κι όμως δεν έχουν τοποθετηθεί σε σχολικές μονάδες.

«Χαρακτηριστικό της φετινής σχολικής χρονιάς είναι ότι για πρώτη φορά μετά από το 1960 δεν έχει γίνει ούτε ένας διορισμός εκπαιδευτικού», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος. Οπως επισημαίνει σε εκκρεμότητα είναι και οι προσλήψεις αναπληρωτών.

Ο ίδιος εκτιμά ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με κενά, τόσο δασκάλων όσο και νηπιαγωγών. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις όμως εντοπίζονται στην ειδική αγωγή αλλά και σε ειδικότητες όπως η πληροφορική και τα καλλιτεχνικά.

Εκτός τα προνήπια

Εκτός δημόσιας εκπαίδευσης αναμένεται να μείνουν σύμφωνα με τον κ. Μούσιο και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, τα προνήπια. «Η έλλειψη υποδομών αλλά και εκπαιδευτικού προσωπικού στη δημόσια εκπαίδευση θα αφήσει εκτός των προνήπια», εκτίμησε ο ίδιος.

Οι γονείς θα χρειαστεί να απευθυνθούν σε παιδικούς σταθμούς έναντι πληρωμής, προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά τους να ενταχθούν στην εκπαίδευση.

40 κενά στη Δευτεροβάθμια

Με περίπου 40 λειτουργικά κενά αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας.

Η πλειονότητα των κενών μάλιστα, εντοπίζεται σε ειδικότητες όπως φυσικής, χημείας και βιολογίας.

Σήμερα με το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να γίνουν οι πρώτες και δεύτερες αναθέσεις μαθημάτων στους καθηγητές και να προκύψουν τα ακριβή λειτουργικά κενά.

Ωστόσο αγκάθι στην αναπλήρωσή τους, αποτελεί το πάγωμα των υπηρεσιακών μεταβολών, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που παρέλαβε χθες αργά το μεσημέρι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και μέχρις ότου αποφανθεί σχετικά το ΣτΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου