ΤΟΠΙΚΑ

Κρουαζιέρες στη… μαύρη στον Παγασητικό κόλπο

κρουαζιέρες-στη-μαύρη-στον-παγασητι-354006

Λιμενικοί κατάφεραν να συλλάβουν Γάλλο ιδιοκτήτη σκάφους αναψυχής που δραστηριοποιούνταν στο Βόλο χωρίς πιστοποιητικά

Εδωσαν ραντεβού χθες το πρωί, στο λιμάνι του Βόλου, με προορισμό τις Βόρειες Σποράδες. Ο ιδιοκτήτης σκάφους αναψυχής τους υποδέχθηκε στο ιστιοφόρο του, έλυσε τους κάβους και απέπλευσε για ένα ακόμη δρομολόγιο. Μόλις 30 μέτρα από την ακτή, το σκάφος, γύρισε πίσω. Οι επιβάτες που ήταν λιμενικοί, αποκάλυψαν την ταυτότητά τους στο Γάλλο ιδιοκτήτη και καπετάνιο, ο οποίος συνελήφθη, ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη βεβαίωση εις βάρος του «τσουχτερού» διοικητικού προστίμου.

Επί 20 ημέρες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, παρακολουθούσε τις κινήσεις του Γάλλου ιδιοκτήτη και καπετάνιου στο τουριστικό σκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος είναι ολλανδικής σημαίας και βάσει της νομοθεσίας στην Ολλανδία, δίδεται η δυνατότητα τα τουριστικά που δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα να μην έχουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Το συγκεκριμένο όμως σκάφος, διαφήμιζε τις υπηρεσίες του μέσω ιστοσελίδων, άρα ασκούσε εμπορική δραστηριότητα εκτός των εγκρίσεων της ολλανδικής σημαίας.

Οσες φορές λιμενικοί επιχείρησαν έλεγχο στο σκάφος, ενημερώνονταν ότι οι επιβάτες ήταν φίλοι του ιδιοκτήτη που έκαναν βόλτα στον Παγασητικό.

Χθες, λιμενικοί παρουσιάστηκαν ως επιβάτες και κατάφεραν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω το Γάλλο ιδιοκτήτη ο οποίος εκναύλωνε σε τρίτους ιδιωτικό σκάφος αναψυχής χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Στον έλεγχο συνέδραμε και κλιμάκιο της ΔΟΥ Βόλου.

Παράλληλα, συνελήφθη ένας άνδρας που απασχολούνταν σε βοηθητικές εργασίες και μία γυναίκα που απασχολούνταν ως μαγείρισσα χωρίς να έχει άδεια από τη Διεύθυνση Υγείας.

Από το Κ.Λ.Β. διενεργείται προανάκριση.

Το σκάφος εκτελούσε διαφόρων ειδών πλόες. Εντός του Παγασητικού μέχρι και στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου