ΤΟΠΙΚΑ

Ανένδοτο αγώνα ξεκινά το ΠΑΣΟΚ

ανένδοτο-αγώνα-ξεκινά-το-πασοκ-851206

«Η λύση είναι οι εκλογές. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών και πρόσθεσε ότι το κόμμα του έχει ξεκινήσει έναν ανένδοτο και ασυμβίβαστο αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του λαού, με το σύνθημα «Φτάνει πια».
Ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε «τεράστια ευθύνη» στον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη για την υπόθεση με τη διαχείριση αποθεματικών του Επικουρικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων από τη χρηματιστηριακή εταιρία «Ακρόπολις», καθώς και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, γιατί, όπως είπε, «παρατηρεί αμέτοχος».
«Στήθηκε μια ολόκληρη μηχανή με αποθεματικά των Ταμείων, με τα λεφτά των ασφαλισμένων, με τα δικά σας λεφτά για να πάρουν κάποιοι τις προμήθειες. Αεριτζήδες, παρασιτικοί κομματικοί μεσάζοντες», σημείωσε. Και όταν από το ακροατήριο ακούστηκε το σύνθημα «Τσιτουρίδη υπουργέ και της μίζας αρχηγέ» παρενέβη: «Δεν μπορώ να το διαπιστώσω εγώ αυτό», είπε και παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η χειρότερη κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος», σημείωσε και την κατηγόρησε ότι «δεν έχει τσίπα». «Ηρθαν με σημαία τη διαφάνεια και η οσμή των σκανδάλων γίνεται κάθε μέρα και πιο αποπνικτική», επισήμανε. «Η πληθώρα των σκανδάλων-που έρχονται σαν την βροχή-μας πείθουν όλους ότι η διαφθορά δεν είναι τυχαία. Είναι σπείρα που θεωρεί το κράτος δικό της, λάφυρο για μοίρασμα».
Ορισμένοι συγκεντρωμένοι φώναξαν το σύνθημα «κάτω η χούντα του Καραμανλή» οπότε παρενέβη και πάλι ο κ. Παπανδρέου λέγοντας: «Δεν είναι χούντα. Εγκατέλειψε το συμβόλαιο με το λαό και γι αυτό θα τον τιμωρήσει στις εκλογές».
Ο κ.Παπανδρέου δεσμεύτηκε “για σύνταξη 550 ευρώ το μήνα, για κάθε αγρότη και 950 ευρώ το μήνα για το ζευγάρι. Για νέα πολιτική στον αγροτικό τομέα, που θα προσελκύει νέους αγρότες. Μια νέα πολιτική αγροτική γης, που θα οδηγεί τη γη σε εκείνους που την καλλιεργούν και θα δίνει στην ύπαιθρο αναπτυξιακό δυναμισμό διαβίωσης. Διεύρυνση των κριτηρίων του ΕΚΑΣ, ώστε να επωφεληθούν άλλοι 300.000 συνταξιούχοι. Για 2.000 ευρώ στην οικογένεια, για κάθε παιδί που γεννιέται και 1.000 ευρώ σε προθεσμιακό επενδυτικό λογαριασμό, στο όνομα του νεογέννητου. Για διπλασιασμό του αριθμού των βρεφονηπιακών σταθμών.”
O κ.Παπανδρέου επισκέφθηκε χθες την κοινότητα Ορεινής. Οι κάτοικοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς,τραγούδια και τοπικά εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Αθανάσιος Γάτσιος ανακήρυξε τον Γιώργο Παπανδρέου επίτιμο δημότη του χωριού και ζήτησε τη στήριξή του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.

Σε Κόσοβο και Βελιγράδι
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ είχε από τις Σέρρες, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Συζήτησαν για την σημερινή επίσκεψή τους στο Βελιγράδι και αργότερα στο Κόσοβο, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας ο κ. Παπανδρέου είναι πρόεδρος.
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών, συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κόσοβο και την πρόταση του απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάρτι Αχτισαάρι για ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρατήρησε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γύρω από αυτό το θέμα, γιατί δεν πρέπει να υπάρξουν και νέες αναφλέξεις.
Ο κ.Παπανδρέου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και για τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Στανίσεφ είπε στον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ ότι έχουν και οι Βούλγαροι τα προβλήματά τους και τους διαβεβαίωσε ότι η χώρα του επιθυμεί στενή συνεργασία με την Ελλάδα και ειδικότερα με το νομό Σερρών, που είναι πύλη εισόδου των κατοίκων της Βουλγαρίας στην Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου