ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολή… αλλά η κορυφή μπορεί να περιμένει

αναβολή-αλλά-η-κορυφή-μπορεί-να-περιμ-851206

Ενώ συνέβησαν πράγματα που διακωμωδούν το ποδόσφαιρο, με παρεμβάσεις Δημάρχων που έκλειναν τα Δημοτικά γήπεδα και τον αγώνα Αιγάλεω-Ολυμπιακός να μεταφέρεται αρχικά ως ημέρα και ως έδρα, τελικά η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας που την Πέμπτη ήταν αρνητική στα αιτήματα του Αιγάλεω και της Καλαμάτας για αναβολή των αγώνων τους λόγω των κρουσμάτων της «γρίπης των χοίρων», χθες μετά από αρκετές ταλαντεύσεις αποφάσισε την οριστική αναβολή… μόνο του ματς Αιγάλεω-Ολυμπιακός!
Η αναβολή που σταματάει την προσπάθεια του Ολυμπιακού για την κορυφή σίγουρα πεισμώνει περισσότερο τους Βολιώτες τόσο έναντι στην ομάδα του Αιγάλεω, όσο και στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής, που δέχθηκε ότι έκλεισαν τα γήπεδα Αιγάλεω -Χαϊδαρίου λόγω γρίπης… αλλά οι άλλοι αγώνες (μεταξύ των οποίων και το ματς των Νέων του Ολυμπιακού) στην περιοχή γίνονται κανονικά.
Η ουσία πάντως είναι ότι τελικά, ο αγώνας μεταξύ Αιγάλεω και Ολυμπιακού Βόλου, που το μεσημέρι της Παρασκευής είχε οριστεί για την Κυριακή στο γήπεδο Χαϊδαρίου, αναβλήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας, μετά από αίτημα του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Χαϊδαρίου. Η τελευταία ανακοίνωση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής αναφέρει: “Ο αγώνας της 9ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, μετά από έγγραφο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ το οποίο αρνείται τη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Δάσους Χαϊδαρίου για να μην υπάρξει μετάδοση του υιού Η1Ν1, αναβάλλεται και θα ορισθεί με νεότερο έγγραφό, μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.
Νωρίτερα πάντως η ΕΠΑΕ είχε ορίσει τον αγώνα για το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο Χαϊδαρίου: “Μετά το έγγραφο του Δήμου Αιγάλεω στο οποίο αναφέρει ότι διακόπτεται από 12/11/09 έως και 22/11/2009 η λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Αιγάλεω “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης” λόγω του ιού Η1Ν1 ο αγώνας της 9ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. B Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των Π.Α.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ – ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ο οποίος είχε οριστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 14-11-2009 και ώρα 15:00 αναβάλλεται, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 4 του Κ.Α.Π., λόγω ανωτέρας βίας. Σύμφωνα δε με τα άρθρα 5 παρ. 4 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Β Εθνικής Κατηγορίας και του άρθρου 8 παρ. 4 και 12 α του Κ.Α.Π., σας γνωρίζουμε ότι ο αγώνας της 9ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. B Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των Π.Α.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ – ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ορίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 15-11-2009 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Δάσους Χαϊδαρίου”.
Ολα αυτά έγιναν μετά τις παρασκηνιακές προσπάθειες των αδελφών Μητρόπουλων να αναβληθεί το παιχνίδι. Οι αδελφοί Μητρόπουλοι είχαν σύμμαχο στην προσπάθειά τους αρχικά το δήμαρχο του Αιγάλεω και πρώην πρόεδρο της ομάδας κ. Δ. Καλογερόπουλο, που σφράγισε το γήπεδο του Αιγάλεω. Όμως επειδή κάθε ομάδα δηλώνει και δεύτερη έδρα από την αρχή του πρωταθλήματος, η ΠΑΕ Αιγάλεω που έχει δηλώσει ως τέτοια το γήπεδο του Χαϊδαρίου, το μόνο που κατάφερε αρχικά μετά από απόφαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, ήταν να πάει το ματς απλώς μία μέρα πιο πίσω και να διεξαχθεί σε διαφορετικό γήπεδο. Ομως σύμμαχος του Αιγάλεω ήταν τελικά και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας.

Ετσι σε μια πρώτη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ γίνονταν λόγος για “αποφάσεις-ευτράπελα του Δήμου Αιγάλεω και του Δήμου Χαϊδαρίου, που γελοιοποιούν όλους τους θεσμούς, εξυπηρετώντας συμφέροντα κάτω από περίεργες μεθόδους, συνειδητοποιεί πλέον πως οι κ.κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και Δημήτρης Μαραβέλιας που πρόσκεινται στον ίδιο πολιτικό χώρο με τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ, ευτελίζουν με τις ενέργειές τους την έννοια της πολιτικής και με τις πράξεις και μεθοδεύσεις τους ντροπιάζουν τον πολιτικό χώρο όπου ανήκουν” Μάλιστα από πλευράς Ολυμπιακού υπήρχε πρόταση να γίνει ο αγώνας σε άλλο γήπεδο, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, για να έρθει νέα ανακοίνωση της βολιώτικης ΠΑΕ που αναφέρει:
“Μετά από τον εμπαιγμό της ομάδας μας και των χιλιάδων φιλάθλων μας για δύο ολόκληρες ημέρες, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους «αδελφούς Ντάλτον», που με τις παράνομες ενέργειές τους κατάφεραν αυτό που επιδίωκαν, την αναβολή του αγώνα Αιγάλεω-Ολυμπιακός Βόλου.
Το λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι ότι σε αυτήν τη δολοπλοκία, εκτός από την εμπλοκή των δύο δημάρχων, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, ενεργή συμμετοχή είχαν και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, κ.κ. Σπύρος Καλογιάννης και Στέλιος Σφακιανάκης, με την όλη στάση τους.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ζητάει συγγνώμη από το φίλαθλο κόσμο της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου για την μη τήρηση της νομιμότητας. Ο κόσμος του Βόλου αλλά και όλου του Νομού Μαγνησίας πρέπει να προστατέψει τα συμφέροντα της ομάδας μας, πρέπει οι φίλαθλοι να σταθούν ενεργά δίπλα της”.
Πλέον ο Ολυμπιακός κοιτάει μπροστά με τη σκέψη ότι η κορυφή μπορεί να περιμένει…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου