ΤΟΠΙΚΑ

Καθαριότητα κατά μόνας

καθαριότητα-κατά-μόνας-356294

Το παράδειγμα στους δημότες Μηλίνας, να επιμεληθούν οι ίδιοι την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, δίνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευστ. Μαλαμάτης, ο οποίος πήρε τη σκούπα και καθάριζε τμήμα δρόμου στη Μηλίνα.

Τα προβλήματα με την καθαριότητα στο Δήμο Νοτίου Πηλίου είναι πολλά και καθημερινά ακόμη και σε περιοχές με σημαντική τουριστική κίνηση όπως η Μηλίνα, το Τρίκερι, ο Λαύκος, το Προμύρι κ.α.

Οι κάδοι απορριμμάτων δεν επαρκούν, ενώ η αποκομιδή γίνεται με σημαντικές καθυστερήσεις με συνέπεια όγκοι σκουπιδιών να συγκεντρώνονται πέριξ των γεμάτων κάδων, προκαλώντας δυσοσμία.

Ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου είναι γηρασμένος και τα οχήματα ακινητοποιούνται συχνά από βλάβες, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα από τη Δημοτική Αρχή Φορτούνα για ανανέωση του στόλου.

Σκουπίδια, βρωμερά οδοστρώματα από υγρά που αποστραγγίζουν σε κάδους, μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων για ανακύκλωση, συνθέτουν εικόνες ντροπής στο τουριστικό Νότιο Πήλιο.

Επαγγελματίες της περιοχής, διαμαρτύρονται ματαίως στο Δήμο για την εγκατάλειψη που δείχνει στο Χόρτο, στη Μηλίνα, στον Λαύκο, στο Προμύρι, στο Τρίκερι και γενικά σε σημεία που έπρεπε όχι μόνο να είναι καθαρά με την περισυλλογή των απορριμμάτων από το Δήμο αλλά και να εξωραϊστούν για την τουριστική περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου