ΤΟΠΙΚΑ

Πρωταγωνιστές

πρωταγωνιστές-851206

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΣ
Στην επικαιρότητα βρίσκονται το τελευταίο διάστημα αρκετοί νεαροί από τη Μαγνησία που ετοιμάζονται να φύγουν για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες, αφού σε μικρή ηλικία άρχισαν να ξεχωρίζουν.
Η πρόταση – πρόκληση από τον Παναθηναϊκό για το νεαρό Αναστάσιο Λαγό του Γ.Σ. Αλμυρού να ανήκει στο “τριφύλλι” και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Παιανία, οι μεταγραφικές σειρήνες και από την Αρσεναλ για τον Κέρι Λόρι του Μαγνησιακού και το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για αρκετούς νεαρούς παίκτες από την περιοχή μας μπορεί να δίνουν αξία στο τοπικό μας ποδόσφαιρο, αλλά παράλληλα βγάζουν στην επιφάνεια και το θέμα της μη αξιοποίησης των ταλέντων στον τόπο τους.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έφυγαν από τη Μαγνησία για να παίξουν σε άλλες ομάδες αρκετοί παίκτες (Τριχιάς, Καραδέμητρος, Κουτσοκώστας, Παλιούρας, Καραγιάννης, Κωστής, Σήψας, Τσιμπανάκος, Ζιάκας, Τακτικός, Καρατζάς, Καρανικολάου, Σίμος, Σκούρας, Μπιζάτης, Παναγιώτου, Δενελάβας, Κάϊας, Κόφφας κ.α)… αλλά στην ουσία ο τελευταίος που έφυγε για να έχει μεγάλη καριέρα με μεγάλη διάρκεια ήταν ο Θανάσης Κωστούλας, που μετά την Καλαμάτα και τον Ολυμπιακό και αφού φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, τώρα αγωνίζεται στην Ξάνθη.
Θετική και μεγάλη ήταν πιο πριν η καριέρα του Βασίλη Βασιλάκου σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, του Γιώργου Καραμίχαλου που έπαιξε σε Μακεδονικό και μετά ήταν για την εποχή η πιο ακριβή μεταγραφή του Πανιωνίου, του Βαγγέλη Τσουκάλη που μετά τις Σέρρες πήγε Λάρισα και έπαιξε και στην Κύπρο και ακόμη πιο παλιά η μεταγραφή του Παναγιώτη Μαυρίδη από τον Θησέα στον Ηρακλή, του Μανώλη Χανταμπάκη από τη Νίκη στον ΟΦΗ, αλλά και οι μετακινήσεις του Κώστα Σταματίου και του Βαγγέλη Βουρούκου στη Λάρισα, του Τάκη Τσόγκα και του Γιώργου Στέκα στον Πιερικό…
Στο σήμερα η περίπτωση του νεαρού Λαγού από τον Γ.Σ. Αλμυρού έχει κάτι ξεχωριστό, καθώς ο 15χρονος ποδοσφαιριστής (γεν.12-4-1992) ξεχώρισε από την πρώτη μέρα που είχε δικαίωμα συμμετοχής στην ανδρική ομάδα, κάνοντας πέρσι συμμετοχές στη Δ Εθνική και έχοντας φέτος θέση βασικού, κάτι που κάνει και στην μικτή ομάδα παίδων της ΕΠΣΘ.
Παρά την μικρή του ηλικία ο Τάσος Λαγός δείχνει να ξεχωρίζει, ενώ η ασχολία του με το ποδόσφαιρο φαίνεται ότι έγινε σε επαγγελματικές βάσεις και έτσι θα συνεχισθεί, αφού από το καλοκαίρι θα ανήκει επίσημα στον Παναθηναϊκό. Ο Λαγός πήρε το οκέι από όλους τους προπονητές του ΠΑΟ, πέρασε εκπλήσσοντας τις εργομετρικές και όχι μόνο εξετάσεις και από το καλοκαίρι στην Παιανία (την οποία ήδη έχει γνωρίσει μένοντας αρκετές μέρες). Εκτός από την διαμονή θα του εξασφαλισθεί και η φοίτηση ,ενώ μεγάλο θα είναι το κέρδος και για τον Γ.Σ.Α.
Ο Λαγός είχε προκαλέσει ενδιαφέρον και άλλων ομάδων που επίσης μετά από δοκιμές έδωσαν το οκέι για την απόκτησή του, αλλά ο Παναθηναϊκός προτιμήθηκε για πολλά υπέρ που προσφέρει στους παίκτες αυτών των ηλικιών. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Αλμυρού, που είναι από την Αγία Τριάδα Σούρπης και είναι ανιψιός του Θανάση Κωστούλα, έχει το ταλέντο, την όρεξη και τη διάθεση να πάει ψηλά και σίγουρα το μέλλον του ανήκει…
Ο Λαγός και ο Λόρι πάντως δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις παικτών του τοπικού ποδοσφαίρου που έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων , αφού υπό παρακολούθηση βρίσκονται και άλλοι όπως οι Πάσιος (ΓΣΑ) , Στεργιόπουλος (Μαγνησιακός), Αρβανίτης(Ακρόπολη), Τσιαντής (Ρήγας) , Μπλότσικας (Νέοι Αθλητές Νίκης), Καλόγηρος (Κένταυρος)Βενιέρης (Δάφνη), Γιαννόπουλος (Πανιώνιος) και άλλοι .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου