ΤΟΠΙΚΑ

Εβαλαν βόμβα στο σπίτι του Μίμη Ανδρουλάκη

εβαλαν-βόμβα-στο-σπίτι-του-μίμη-ανδρου-851206

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από την πολυκατοικία, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, στην οδό Ελλήνων Πατριωτών 1, στον Καρέα.

Είκοσι λεπτά νωρίτερα, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό κλήσεων του ΟΤΕ, για έκτακτες ανάγκες, 112 και είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη.
Η προειδοποίηση έγινε στις 13.47 και ο άγνωστος είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε είκοσι λεπτά. Η έκρηξη, ωστόσο, έγινε στις 14.01 δηλαδή, έξι λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο, που προσδιόρισε ο άγνωστος.

Η αστυνομία, όμως, είχε προλάβει να αποκλείσει την περιοχή και να πάρει μέτρα, ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός.

Στον τόπο της έκρηξης έσπευσαν πυροτεχνουργοί και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Όπως έγινε γνωστό, ο μηχανισμός, που τοποθετήθηκε στην πολυκατοικία, αποτελείτο από μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης με δύο ηλεκτρονικά ρολόγια, υλικά τα οποία ήταν τοποθετημένα σε χύτρα, μέσα σε πάνινο σακ βουαγιάζ.
Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν από τη συνδεσμολογία ότι πιθανότατα πρόκειται για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Φράξια Μηδενιστών».
Οι «Πυρήνες» τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις σε σπίτια και άλλων βουλευτών της κυβέρνησης και της ΝΔ, με τελευταία εκείνη στο σπίτι της Μαριέτας Γιαννάκου, στα Πατήσια.
Ο μηχανισμός, που τοποθετήθηκε στην πολυκατοικία, όπου διαμένει ο κ. Ανδρουλάκης, αποτελείτο από μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης με δύο ηλεκτρονικά ρολόγια, υλικά τα οποία ήταν τοποθετημένα σε χύτρα, μέσα σε πάνινο σακ βουαγιάζ.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα στην είσοδο του διαμερίσματος του βουλευτή, αλλά την βρήκε η καθαρίστρια και χωρίς να ξέρει περί τίνος επρόκειτο κατέβασε την τσάντα και την άφησε στην πυλωτή της πολυκατοικίας, ανάμεσα στις δύο εισόδους, όπου και εξερράγη λίγο αργότερα.
.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου