ΤΟΠΙΚΑ

Ανακαλούνται διαρκώς πλαστά Ρωσικά διπλώματα

ανακαλούνται-διαρκώς-πλαστά-ρωσικά-δ-851206

Εντεκα νέες αποφάσεις ανάκλησης Ρωσικών επαγγελματικών διπλωμάτων οδήγησης, που αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστά, υπέγραψε χθες ο αντινομάρχης αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Νίκος Ντίτορας.
Οι αποφάσεις ανάκλησης υπογράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα η μία μετά την άλλη, καθώς η παρέλευση πενταετίας από την έκδοσή τους οδηγεί τους κατόχους των διπλωμάτων στη διαδικασία αναθεώρησης, δίνοντας τη δυνατότητα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να ελέγξουν τη γνησιότητα ή μη εγγράφων και υπογραφών.
Από τις αρχές του 2007 υπολογίζεται ότι έχουν ανακληθεί τουλάχιστον 60-70 πλαστά διπλώματα, σύμφωνα με τον κ. Ντίτορα. Πρόκειται για την υπόθεση των 2.000 διπλωμάτων που εκδόθηκαν από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας την περίοδο 1998-2002 σε ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι κατοικούσαν κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι άδειες ανακαλούνται σωρηδόν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο αντινομάρχης εξήγησε ότι είτε το «κουβάρι» ξετυλίγουν οι υπηρεσίες, οι οποίες ελέγχουν εξονυχιστικά τα στοιχεία, είτε οι ίδιοι οι κάτοχοι των αδειών αιτούνται την ανάκληση της άδειας.
Εξετάζοντας τις άδειες οι υπηρεσίες έχουν οδηγηθεί σε ανύπαρκτα πρόσωπα που δήθεν υπέγραφαν εκείνο το χρονικό διάστημα τα δικαιολογητικά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι άδειες οδήγησης έφεραν υπογραφή γραμματέα από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Γεωργία, η οποία ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
Άλλες άδειες οδήγησης αυτής της κατηγορίας ανακαλούνται μετά από αίτηση ακύρωσης του ίδιου του κατόχου. Με υπεύθυνες δηλώσεις τους ορισμένοι ζητούν την ακύρωση, δηλώνοντας ότι η άδεια οδήγησης βάσει της οποίας χορηγήθηκε η ελληνική άδεια δεν ήταν γνήσια.
Στο σύνολό τους οι υποθέσεις των πλαστών διπλωμάτων παραπέμπονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου