ΤΟΠΙΚΑ

Θετικοί οι μαθητές του 6ου Λυκείου Βόλου στον ιό της νέας γρίπης

θετικοί-οι-μαθητές-του-6ου-λυκείου-βόλο-851206

Θετικά στη νέα γρίπη ήταν τελικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα πέντε παιδιά του 6ου Λυκείου Βόλου, σύμφωνα με την Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας, ενώ χθες μερικοί από τους μαθητές παρουσίασαν σημάδια βελτίωσης της υγείας τους.

Αργά χθες το μεσημέρι ήρθαν στα χέρια της Νομαρχίας και του Νοσοκομείου Βόλου τα αποτελέσματα των δειγμάτων φαρυγγικού επιχρίσματος των πέντε μαθητών της Γ’ τάξης του 6ου Λυκείου Βόλου και του καθηγητή, που τελικά ήταν θετικά στον ιό της νέας γρίπης.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Διευθυντή του 6ου Λυκείου Βόλου κ. Μαστοράκη, χθες μερικά από τα παιδιά που νόσησαν από τη νέα γρίπη, παρουσίασαν βελτίωση στην υγεία τους και ο υψηλός πυρετός, που ξεπερνούσε τους 38 βαθμούς τις προηγούμενες ημέρες, μειώθηκε. Σημάδια βελτίωσης όμως παρουσιάστηκαν και στον καθηγητή, που κι αυτός νοσεί από τη νόσο Α/Η1Ν1.
Χθες οι αίθουσες που στεγάζονταν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 6ου Λυκείου παρέμειναν κλειστές, όπως αποφάσισε η Νομαρχία Μαγνησίας, ενώ το σχολείο επισκέφθηκε το πρωί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγιεινής, εξέτασε τους χώρους και αποφάνθηκε πως ακολουθούνται κατά τον ορθό τρόπο οι κανόνες υγιεινής που έχουν επιβληθεί.
Στο μεταξύ όμως ο Διευθυντής δέχτηκε από χθες το πρωί δεκάδες τηλεφωνημάτων από γονείς που ανησύχησαν μ’ αυτή την εξέλιξη και ο ίδιος τους ενημέρωσε για τους λόγους που έκλεισαν οι αίθουσες, ενώ τους εξήγησε την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Πάντως οι γονείς, όπως σχολίασε ο κ. Μαστοράκης, ανακουφίστηκαν που έκλεισαν για κάποιες ημέρες οι τάξεις, προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του ιού. Οι αίθουσες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ το σχολείο επαγρυπνεί για τυχόν νέα κρούσματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου