ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε υποτρόφους μαθητές της Μαγνησίας

δωρεάν-φροντιστηριακά-μαθήματα-σε-υπ-359484

Θα προσφέρουν από τη νέα χρονιά 8 φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης που δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο

Το κοινωνικό τους πρόσωπο στην εποχή της οικονομικής κρίσης δείχνουν φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στη Μαγνησία, προσφέροντας τη δυνατότητα δωρεάν μαθημάτων για όλη τη χρονιά σε μαθητές που θα πάρουν μία από τις 5.000 συνολικά σε όλη την Ελλάδα υποτροφίες που προσφέρει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην πανελλήνια καμπάνια συμμετέχουν οκτώ φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Μαγνησίας, τα οποία θα προσφέρουν τουλάχιστον από δύο υποτροφίες σε μαθητές, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για όλη τη χρονιά.

Στην επιλογή των μαθητών θα μετρήσουν τα μόρια των κοινωνικών κριτηρίων (εισόδημα, ανεργία γονέων κ.τ.λ.), αλλά και τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ που θα κληθούν να γράψουν οι υποψήφιοι υπότροφοι, την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 2 και 3 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε μαθητές που θα φοιτήσουν στην α’ και στη β’ λυκείου από τη νέα σχολική χρονιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε κάποιο από τα οκτώ στη Μαγνησία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της επιλογής τους και στη συνέχεια να συμμετέχουν στα διαγνωστικά τεστ.

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν τα τεστ για τους μαθητές που θα πάνε φέτος στην Α’ Λυκείου. Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα εξεταστούν σε μαθηματικά και νεοελληνική λογοτεχνία.

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσουν τα τεστ για τους μαθητές της Β’ Λυκείου. Για την ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη νεοελληνική γλώσσα, την άλγεβρα και τα αρχαία ελληνικά, ενώ οι υποψήφιοι στην ομάδα προσανατολισμού θετικών σπουδών θα εξεταστούν στη νεοελληνική γλώσσα, την άλγεβρα και τη φυσική.

Το κάθε µάθηµα που θα περιλαμβάνεται στα τεστ, θα χωρίζεται σε γνωστικές ενότητες που έχουν διδαχθεί σε προηγούμενες τάξεις και κάθε ενότητα θα εξετάζεται µε ερωτήσεις που θα αφορούν σε βασικές γνώσεις, έννοιες και μεθοδολογίες.

Το κάθε τεστ θα αποτελείται από 30 – 40 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (µε τέσσερις επιλογές), θα είναι σύντοµης διάρκειας (έως 40’ λεπτά) και θα ληφθεί υπόψη από τις επιτροπές θεµατοδοσίας η αποχή, λόγω των θερινών διακοπών από τα μαθήµατα, για περισσότερο από 2 μήνες.

Η καμπάνια της ΟΕΦΕ έχει ως σύνθημα «Στηρίζουμε τη γνώση, στηρίζουμε στους μαθητές» και σε αυτή συμμετέχουν οκτώ φροντιστήρια της Μαγνησίας: Αειθαλές Φιλολογικό Φροντιστήριο στη Ν. Ιωνία, Διάσταση στο Βόλο, Πρίσμα στην Αγριά, Πρίσμα στον Αλμυρό, Πρίσμα στο Βόλο, Πρώτη Επιλογή στη Ν. Ιωνία, Φροντιστήριο Βούλγαρη στον Αλμυρό και Φροντιστήριο Φάσμα στη Ν. Αγχίαλο.

Από κάθε φροντιστήριο θα δοθούν τουλάχιστον 2 υποτροφίες (μία για την Α’ και μία για τη Β’ λυκείου).

Οι αιτήσεις των μαθητών κατατίθενται στα ίδια τα φροντιστήρια έως την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη χρονιά που δίνονται υποτροφίες από φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης με πρωτοβουλία της ΟΕΦΕ και αυτό δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων που στηρίζουν τους μαθητές τους και τη δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες στη γνώση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου