ΤΟΠΙΚΑ

23 κρούσματα στο 6ο Λύκειο Βόλου

23-κρούσματα-στο-6ο-λύκειο-βόλου-851206

Ανησυχία επικράτησε χθες το πρωί στο 6ο Λύκειο Βόλου, όταν καθηγητής παραπονέθηκε για αδιαθεσία και μετά από εξέτασή του στο Νοσοκομείο Βόλου του είπαν ότι πάσχει από γρίπη, χωρίς να του ξεκαθαρίζουν εάν πρόκειται για τον ιό της νέας γρίπης. Πάντως οι γιατροί έλαβαν φαρυγγικό επίχρισμα τόσο από τον ίδιο, όσο και από πέντε μαθητές από τους 23 που εμφάνισαν πυρετό και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι. Ωστόσο, χθες το απόγευμα ο Νομάρχης Μαγνησίας αποφάσισε να κλείσει για επτά ημέρες η Γ’ τάξη του Λυκείου, αν και δεν είχαν επιβεβαιωθεί κρούσματα μεταξύ των μαθητών.

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 95 μαθητές της Γ’ τάξης του 6ου Λυκείου Βόλου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και την Πάτρα. Την Κυριακή το βράδυ όλο το γκρουπ επέστρεψε, όμως από τη Δευτέρα μέχρι και χθες το πρωί σταδιακά απουσίαζαν παιδιά με πυρετό.
Αρχικά η Διεύθυνση νόμιζε πως τα παιδιά ήταν ταλαιπωρημένα από την εκδρομή, ενώ οι ανησυχίες οξύνθηκαν όταν μέχρι και χθες το πρωί απουσίαζαν συνολικά 23 παιδιά.
Συμπτώματα όμως παρουσίασε και Καθηγητής που συνόδευε τα παιδιά στην εκδρομή και επισκέφθηκε χθες πολύ νωρίς το πρωί το Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου οι γιατροί να του πάρουν δείγμα φαρυγγικού επιχρίσματος, για να διαγνώσουν εάν πρόκειται για περιστατικό νέας γρίπης.
Λίγο αργότερα το Νοσοκομείο επισκέφθηκαν και πέντε παιδιά από τα 23 που αρρώστησαν και ανέβασαν πυρετό, ενώ οι γιατροί έλαβαν και από αυτά επίχρισμα.
Σύμφωνα με το Διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Μαστοράκη, στάλθηκαν ενδεικτικά πέντε παιδιά στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς δεν μπορούσαν και τα 23 παιδιά να εξεταστούν στο Νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί έλαβαν φαρυγγικό επίχρισμα, όμως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι.
Ο καθηγητής πρέπει να σημειωθεί πως επέστρεψε στο σπίτι του και θα παραμείνει κλινήρης για επτά ημέρες, όπως του συνέστησαν οι γιατροί.
Παρ’ όλα αυτά μία μητέρα επικοινώνησε με το σχολείο και δήλωσε πως το παιδί της νοσεί από τη νέα γρίπη κι αυτό ήταν εξακριβωμένο. Ωστόσο ο διευθυντής σχολίασε πως το εν λόγω παιδί εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, χωρίς να ληφθεί επίχρισμα.
Η Διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τους αρμοδίους στην Αθήνα και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ αναμένει τα αποτελέσματα του δείγματος των μαθητών.
Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που ενημερώθηκε για τα περιστατικά αποφάσισε το κλείσιμο της Γ’ τάξης από σήμερα Πέμπτη και για επτά ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου