ΤΟΠΙΚΑ

Σάρωσε η Μαγνησία με 1.193 επιτυχόντες (φωτογραφίες)

σάρωσε-η-μαγνησία-με-1-193-επιτυχόντες-φωτ-361244

Θωμάς Βασιλούλης από το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας περνά 4ος σε σειρά κατάταξης σε όλη την Ελλάδα στο Ιατρικό ΣΑΣ Θεσσαλονίκης

Το κατώφλι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης περνούν 1.193 απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας. Ειδικά για τα Γενικά Λύκεια, το ποσοστό επιτυχίας εισαγωγής τους σε κάποια σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ εκτοξεύτηκε στο 86%, καθώς από το σύνολο των 1.264 υποψηφίων, την πόρτα των πανεπιστημίων περνούν οι 1.088. Μεγάλο το ποσοστό επιτυχίας και των μαθητών των ΕΠΑΛ του νομού. Συνολικά 105 απόφοιτοι εισάγονται στις σχολές προτίμησής τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το 56% αγγίζει η επιτυχία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και για τους υποψηφίους του 10%, που διεκδίκησαν μια δεύτερη ευκαιρία και το πέτυχαν. Από τους 219 υποψηφίους με το 10% οι 122 εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η παράδοση των επιτυχιών στη Μαγνησία συνεχίστηκε και φέτος, παρά το βαθμολογικό «Βατερλό» που πάντως οδήγησε σε πτώση των βάσεων. Οι υποψήφιοι πλέον κρατούν το εισιτήριο της εισαγωγής τους στο χέρι και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη νέα σελίδα στη ζωή τους ως φοιτητές, σπουδάζοντας στο αντικείμενο της επιλογής τους.

Ο «πρώτος των πρώτων»

ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΘΩΜΑΣ 2ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΣΑΣ

Κάποιοι από αυτούς δεν περνούν απλώς στη σχολή προτίμησή τους. Είναι ανάμεσα στους πρώτους που εισάγονται στις σχολές που επέλεξαν, λόγω των υψηλών βαθμολογιών που κατάφεραν να αποσπάσουν. Ενας από αυτούς ο Θωμάς Βασιλούλης του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, που αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων στο νομό και περνά 4ος σε σειρά κατάταξης σε όλη την Ελλάδα στο Ιατρικό ΣΑΣ Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου