ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρισμοί και προβληματισμός στα Λύκεια με την ανακοίνωση των βάσεων

πανηγυρισμοί-και-προβληματισμός-στα-361432

Ανάμικτα συναισθήματα κατέκλυσαν τα προαύλια των Λυκείων της Μαγνησίας, όπου από νωρίς το πρωί, οι υποψήφιοι του νομού, έσπευσαν να πληροφορηθούν την εισαγωγή τους ή μη στις σχολές προτίμησής τους.

Χθες, ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στάλθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λίγο πριν τις 10 το πρωί και από εκεί στα κατά τόπους λύκεια, που φρόντισαν εγκαίρως για την αναπαραγωγή και ανάρτηση των αποτελεσμάτων στους πίνακες ανακοινώσεων.

Η αγωνία των υποψηφίων του νομού έλαβε τέλος. Πλατιά χαμόγελα κατέκλυσαν τα σχολικά προαύλια από τους υποψηφίους που είδαν το όνομά τους στη σχολή της προτίμησής τους δεν έλειψε όμως και ο προβληματισμός κυρίως απ’ όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ή εισήχθησαν σε σχολή δεύτερης επιλογής τους. Αρκετοί ήταν μάλιστα εκείνοι που απευθύνθηκαν στους διευθυντές των σχολείων, αναζητώντας πληροφορίες για τις διεξόδους που έχουν αλλά και αν θα έχουν το δικαίωμα να ξαναδώσουν πανελλήνιες με το 10% την επόμενη χρονιά, δεδομένων και των αλλαγών που αναμένονται.

Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα με μεμονωμένες περιπτώσεις υποψηφίων που μάλιστα συγκέντρωναν υψηλό αριθμό μορίων να μη βλέπουν το όνομά τους στις λίστες των επιτυχόντων, κάτι που αποδίδεται προς το παρόν στη μη οριστικοποίηση από πλευράς τους των μηχανογραφικών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου