ΤΟΠΙΚΑ

«Λάδι στη φωτιά» η μεταφορά της δίκης

λάδι-στη-φωτιά-η-μεταφορά-της-δίκης-851206

Την έντονη αντίδραση των δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχει προκαλέσει η απόφαση για αλλαγή της έδρας από τη Χαλκίδα στην Αμφισσα του δικαστηρίου που θα εκδικάσει την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια. Αρνητική στη διεξαγωγή της δίκης στην Αμφισσα είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Φωκίδας.

Οι δικηγόροι της οικογένειας ζητούν τη διεξαγωγή της δίκης στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, εκεί όπου είχε εκδικαστεί η υπόθεση της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ και άλλες σοβαρές υποθέσεις με μεγάλο δημόσιο ενδιαφέρον.

«Η όψιμη και αιφνιδιαστική αλλαγή του τόπου του δικαστηρίου ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ καταστρατηγεί τα δικαιώματα της οικογένειας του θύματος και δυσκολεύει την αποκάλυψη της αλήθειας», επισημαίνει ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Και προσθέτει: «Ως συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου διαμαρτύρομαι έντονα και ζητώ την άμεση επανεξέταση του θέματος, ώστε η δίκη να γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού».

Εναντίον της απόφασης για μετάθεση της δίκης τάσσεται και ο δεύτερος συνήγορος της οικογένειας, Αλέξανδρος Κατσαντώνης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την απόφαση για αλλαγή της έδρας του δικαστηρίου.

«Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι παρεμποδίζεται ουσιωδώς η κατάθεση μαρτύρων λόγω της απόστασης της κατοικίας τους από την έδρα του δικαστηρίου και αυτό θέτει κάποιο ερωτηματικό για τον σκοπό της. Αλλωστε οι κάτοικοι της Αμφισσας δεν υπολείπονται σε υγιή συναισθήματα των υπολοίπων Ελλήνων».

Την έντονη αντίδρασή της για την διεξαγωγή της δίκης στην Αμφισσα εξέφρασε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο νομό Φωκίδας, αλλά και επαγγελματικοί και εμπορικοί φορείς της περιοχής.

Σε σύσκεψη που έγινε στη νομαρχία Φωκίδας και στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των φορέων ο νομάρχης Νικόλαος Φουσέκης επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί η Αμφισσα και η Φωκίδα την πραγματοποίηση της δίκης».

Ο κ.Φουσέκης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση ως έκπληξη και υπογράμμισε ότι μεταξύ των λόγων που συνηγορούν αρνητικά σε αυτή την απόφαση είναι ότι «πρόκειται για μικρή πόλη, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, με το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της, όπως επίσης με μικρή και ταλαιπωρημένη αγορά».

Μάλιστα αποφασίστηκε εντός της ημέρας να συγκληθούν και να συνεδριάσουν εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αμφισσας, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των φορέων για να πάρουν σαφή θέση και να την κοινοποιήσουν προς όλες τις πλευρές, ζητώντας να μην εξελιχτεί η δίκη στην Αμφισσα.

Η δίκη θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου