ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Δεληγεώργη

σημαντικές-πρωτοβουλίες-του-ιδρύματ-362397

Ιδρύει Πολιτιστικό Κέντρο και Ξενώνα σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Δράσεις συνεργασίας θα πραγματοποιήσουν το Δεληγεώργειο Ιδρυμα και ο φορέας «Μαγνήτων κιβωτός» της Μητρόπολης Δημητριάδος, με στόχο τη λειτουργία Πολιτιστικού Κέντρου και Ξενώνα, προσφορά του Ιδρύματος, προς όφελος των νέων της περιοχής μας.

Μετά την ίδρυση από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος του Πολιτιστικού Οργανισμού «Κιβωτός Μαγνητών», επισκέφθηκε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο, ο Νικόλας Δεληγεώργης, πρόεδρος του ομώνυμου ιδρύματος και συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δυο φορέων στο πολιτιστικό τομέα, δεδομένου ότι στον κοινωνικό τομέα το ίδρυμα Δεληγεώργη εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τη Μητρόπολη στην ίδρυση Πνευματικών Κέντρων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Προς τούτο το ίδρυμα Δεληγεώργη που έχει δύο χώρους, τους προσφέρει για τη δημιουργία και λειτουργία: Ενός διαμερίσματος ρετιρέ στην οδό Γαλλίας 13 με Τοπάλη ως Ξενώνα καλλιτεχνών και επιστημόνων που θα μετακαλούνται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται από κοινού. Επίσης ενός χώρου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Χατζηαργύρη 62 με Γαλλίας Α’ όροφος ως Πολιτιστικό Κέντρο Νεότητας και Τέχνης.

Ο χώρος αυτός, που είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και επιπλωμένος, θα λειτουργεί ως εντευκτήριο νέων κάθε ημέρα και παράλληλα θα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, που θα προγραμματίζονται από τους δυο φορείς.

Η όλη λειτουργία αυτού του χώρου θα είναι αφιλοκερδής, τα προσφερόμενα εδέσματα θα είναι σε τιμή κόστους και απευθύνεται κυρίως εις τους νέους και τους φοιτητές της παρακείμενης Σχολής του τμήματος Οικονομικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία και προσφορά του Ιδρύματος Δεληγεώργη προς τους νέους και την κοινωνία του Βόλου στον πολιτιστικό τομέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου