ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία μέχρι το τέλος στην Α1 ΕΣΚΑΘ

αγωνία-μέχρι-το-τέλος-στην-α1-εσκαθ-851206

Μπορεί η πρώτη θέση να έχει ξεκαθαρίσει στην Α1 ΕΣΚΑΘ με τον Ιωνα να φιγουράρει στην κορυφή, αλλά από κει και πέρα το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα πλέι οφ, καθώς και η έκτη θέση που ισούται σχεδόν με μισή παραμονή, (ίσως χρειαστεί και αγώνας μπαράζ) θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αφού η 17η ημέρα δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα.
Στην μάχη της δεύτερης θέσης ο Αστέρας καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μεταμόρφωσης στην έδρα του για να περάσει στα μπαράζ,, την ώρα που η Νίκαια θέλει επίσης διπλό επί της Μεταμόρφωσης μήπως και εκμεταλλευτεί στραβοπάτημα του Αστέρα και «κλέψει» την πρόκριση. Οσον αφορά στην παραμονή, δυο ομάδες από την Μαγνησία είναι οι διεκδικητές. Ο Γυμναστικός πρέπει να κερδίσει τον πρωτοπόρο Ιωνα, ενώ παραμένει και με ήττα, αν παράλληλα ηττηθεί και ο Κένταυρος στην Λάρισα από τον Σπάρτακο. Από την πλευρά του ο Κένταυρος θέλει διπλό και ήττα του ΓΣ Βόλου για να κερδίσει στην ισοβαθμία την έκτη θέση.
Ο Γυμναστικός ηττήθηκε από τη Νίκαια το περασμένο Σάββατο με 81-68 παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Νάνου που πέτυχε 15 πόντους. Αντίθετα ο Κένταυρος, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Κατσικλή (21π.) και Μαλισσιόβα (20π.), πήρε τη νίκη επί του Ερμή Αγιάς, μείωσε στον έναν βαθμό από τον ΓΣΒ και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του.
Σε παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, Μεταμόρφωση και Ανάληψη υπερασπίστηκαν τα κεκτημένα και τις θέσεις τους στην κατάταξη. Ετσι το συγκρότημα του Γιάννη Στεργιόπουλου επικράτησε με 70-65 του Σπάρτακου στο κλειστό του Αδαμόπουλου με τους Ζησόπουλο και Κατσαφούρη να πετυχαίνουν 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ η Ανάληψη είχε εύκολο έργο απέναντι στον ουραγό Μαγνησιακό τον οποίο και συνέτριψε με 45-81 με τον Καλογερόπουλο να φτάνει τους 19.

Τα αποτελέσματα:
Ιωνας – Αστέρας 70-57
Μεταμόρφωση – Σπάρτακος 70-65
Κένταυρος Κ. – Ερμής 78-61
Μαγνησιακός – Ανάληψη 45-81
ΓΣ Νίκαιας – ΓΣ Βόλου 81-68

Η Βαθμολογία
(17η Αγωνιστική)
1. Ιωνας 33
2. Αστέρας 31
3. Νίκαια 30
4. Μεταμόρφωση 29
5. Ανάληψη 28
6. ΓΣ Βόλου 24
7. Κένταυρος 23
8. Ερμής 20
9. Σπάρτακος 19
10. Μαγνησιακός 18

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου