ΤΟΠΙΚΑ

Αγκαλιά για 150 άπορα παιδιά ~ Κολατσιό και σε μαθητές νηπιαγωγείων

αγκαλιά-για-150-άπορα-παιδιά-κολατσιό-κα-364808

Διευρύνονται οι φιλανθρωπικές δράσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ παράλληλα δημιουργείται νέο Σπίτι Γαλήνης στον Αγ. Γεράσιμο

Εντείνονται οι προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας που έχουν ως στόχο την ενίσχυση των παιδιών που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, όπως το πρωινό κολατσιό. Στο πλαίσιο αυτό, καταρτίζεται η λίστα των εντεταλμένων ιερέων, οι οποίοι σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς δραστηριοποιούνται στα σχολεία, συνδράμοντας με κάθε διακριτικότητα περισσότερα από 150 μαθητές. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα διευρύνεται φέτος και στα νηπιαγωγεία, παράλληλα με τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της περιοχής μας και θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μόλις ξεκινήσει η φετινή εκπαιδευτική χρονιά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης όλων των παιδιών που στερούνται το πρωινό κολατσιό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Προτεραιότητα αποτελεί, στο μεταξύ, για το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο η δημιουργία νέου Σπιτιού Γαλήνης στον Αγιο Γεράσιμο και ήδη διερευνά τις προοπτικές που θα επιτρέψουν τη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής.

Παράλληλα, ο κ. Ιγνάτιος επισημαίνει ότι θα υποστηριχθούν τα παιδιά Ρομά προκειμένου να συνεχίσουν τα μαθήματα και στο Γυμνάσιο, ενώ η ομάδα των «Ρομαλέων» να παραμείνει δραστήρια σε επίπεδο αναζήτησης της γνώσης.

«Εντείνονται οι προσπάθειές μας για τα παιδιά Ρομά, προκειμένου για να συνεχίσουν τη δράση τους στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και η ομάδα των Ρομαλέων που δημιουργήθηκε πέρυσι, θα παραμείνει ενεργή» όπως αναφέρει ο κ. Ιγνάτιος, για να προσθέσει ότι «στηρίζονται και με κολατσιό και με γραφική ύλη και κυρίως ενθαρρύνονται, προκειμένου να μην εγκαταλείψουν το σχολείο».

Σε εποχές δύσκολες από κάθε άποψη, τα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας βρίσκονται σε ετοιμότητα, καταγράφοντας ανάγκες και αιτήματα, τα οποία αυξάνονται διαρκώς.

«Η λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης, έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, θα μας δώσει πλήρη εικόνα για τις ανάγκες που υπάρχουν. Είμαστε σε ετοιμότητα και ευχή μας είναι να υπάρξει σταθερότητα, για να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα του κόσμου» όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας.

Ετοιμότητα στους ναούς

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, Γραμματέας της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι «αυτή την περίοδο είμαστε σε φάση καταγραφής των αναγκών που προκύπτουν και προετοιμασίας για τις ανάγκες που θα προκύψουν. Γι’ αυτό πάντοτε απευθύνουμε έκκληση, ώστε οι αποθήκες μας να έχουν αυτά που πρέπει και κυρίως το βασικότερο, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να υπάρχει οικονομική δυνατότητα, για να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Στο μεταξύ συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του «Δος ημίν σήμερον» όπου σιτίζονται σε καθημερινή βάση 220-230 άποροι Βολιώτες, ενώ οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Ναού του Βόλου βρίσκονται «σε φάση καταγραφής και αναμονής» όπως επισημαίνει ο π. Χαρίλαος.

Ομοίως και στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως, όπου γίνεται καταγραφή των απόρων που έχουν υποβάλει αίτηση στο επισιτιστικό πρόγραμμα. «Από τις 15 Σεπτεμβρίου ανοίγει κανονικά το Σπίτι Γαλήνης. Μέχρι τότε θα γνωρίζουμε πόσα άτομα ήρθαν φέτος και πόσοι θα σιτίζονται, συνδράμοντας και άλλες άπορες οικογένειες, οι οποίες μέχρι σήμερα δίσταζαν να αποκαλύψουν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να μην γίνει γνωστό από τον άμεσο κοινωνικό περίγυρο» όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της Μεταμόρφωσης π. Ιωάννης Παππάς.

Το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας ανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου και στο μεταξύ γίνονται οι ανάλογες προετοιμασίες από τους υπευθύνους του ναού. «Εχουμε

ανθρώπους που έρχονται και ζητάνε τρόφιμα. Ο,τι υπάρχει στην αποθήκη και ό,τι μας δίνει ο κόσμος τα διαθέτουμε, συνδράμοντας στο βαθμό του δυνατού και τα αιτήματα για οικονομική ενίσχυση που δεχόμαστε από αρκετές οικογένειες» επισημαίνει ο π. Κωνσταντίνος Αυγέρης, προϊστάμενος του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας. Παράλληλα ο π. Κωνσταντίνος αναφέρει ότι θα συνεχιστούν κανονικά τα δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε άπορους μαθητές «με πίστη και ελπίδα στο Θεό, ότι θα μας βοηθήσει να φέρουμε εις πέρας τις προσπάθειές μας» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου