ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για τη σαλμονέλα

προκαταρκτική-για-τη-σαλμονέλα-851206

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα 32 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και σαλμονέλας στον Παιδικό Σταθμό «Αρίων» παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου κ. Νίκη Μπόλλη.

Με την παραγγελία της σε Πταισματοδίκη ζητά να διερευνηθεί τι προκάλεσε τα ομαδικά κρούσματα και να εντοπιστούν τυχόν υπεύθυνοι, ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής και του Παιδικού Σταθμού, καθώς και υπηρεσίες που ενεπλάκησαν με την υπόθεση και συγκεκριμένα υπηρεσίες που διενήργησαν μετά τα δεκάδες περιστατικά γαστρεντερίτιδας και σαλμονέλας, αυτοψίες στο χώρο και δειγματοληψίες.

Στο φάκελο ζητείται να επισυναφθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων όλων των δειγμάτων από τρόφιμα και πόσιμο νερό που λήφθηκαν από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Μαγνησίας, καθώς και άλλα πορίσματα ελέγχων που έγιναν.

Θα εξεταστεί επιπλέον εάν λαμβάνονται στον Παιδικό Σταθμό όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που προβλέπονται.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα αναλύσεων των πρώτων δειγμάτων που έλαβε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας από τρόφιμα και νερό.

Προχθές κλιμάκιο εποπτών υγείας με επικεφαλής τον διευθυντή Υγείας της Νομαρχίας Δημ. Ζαρίφη επανέλαβε αυτοψία στον «Αρίωνα» λαμβάνοντας νέα δείγματα, τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακές αναλύσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου