ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάστηκε για τον Περιφερειακό

καταδικάστηκε-για-τον-περιφερειακό-851206

Καταδικαστική απόφαση για τροχαίο ατύχημα πριν από πέντε χρόνια στον περιφερειακό εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Θύμα τροχαίου είχε πέσει 31χρονος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου. Το όχημά του έπεσε σε λακκούβα-«παγίδα» του περιφερειακού Βόλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χρειαστεί παρατεταμένη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον προϊστάμενο του εργοταξίου της πρώην κατασκευαστικής εταιρείας του περιφερειακού «Αθηναϊκή Τεχνική» στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης έως την Αγία Παρασκευή.

Το δικαστήριο επέβαλε στον προϊστάμενο του εργοταξίου του συγκεκριμένου τμήματος ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, αποφασίζοντας η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Οι κατηγορίες οι οποίες τον βαρύνουν είναι της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Το τροχαίο έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2004. Στις 8 το πρωί εκείνης της ημέρας το ΙΧ αυτοκίνητο του 31χρονου, κινούμενο στον περιφερειακό Βόλου, στο ύψος της διασταύρωσης Μελισσατίκων, έπεσε σε λακκούβα του οδοστρώματος. Ακολούθησε εκτροπή του αυτοκινήτου και σφοδρή πρόσκρουσή του στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου.

Με σοβαρά τραύματα ο οδηγός είχε εισαχθεί εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και χρειάστηκε παρατεταμένη νοσηλεία μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής δίκης, ο υπεύθυνος του εργοταξίου όφειλε να έχει λάβει μέριμνα για την τοποθέτηση στο σημείο προειδοποιητικής πινακίδας για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Άλλωστε από τον Ιούνιο του 2004 η επιβλέπουσα του έργου αρχή είχε επισημάνει μια σειρά από ελλείψεις στον υπό κατασκευή περιφερειακό.

Μεταξύ αυτών τα μεταλλικά στηθαία που είχαν τοποθετηθεί ελαττωματικά, οι ημιτελείς εργασίες τοποθέτησης επαρκούς σήμανσης και φωτισμού στον κόμβο του Αγίου Νεκταρίου και η μη εγκατάσταση προειδοποιητικής πινακίδας στη λακκούβα, όπου σημειώθηκε το τροχαίο ατύχημα.

Δεκάδες τροχαία
Ο 31χρονος είναι ένα από τα πολλά θύματα τροχαίων ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί στον περιφερειακό Βόλου από το καλοκαίρι του 2004, οπότε δόθηκε βιαστικά και με σημαντικές ελλείψεις στην κυκλοφορία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια Ολυμπιακή διαδρομή προς το Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Πέντε θανατηφόρα, 15 ακόμη τροχαία με σοβαρά ή ελαφρά τραυματίες και αναρίθμητα τροχαία υλικών ζημιών έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον περιφερειακό. Με τις κακοτεχνίες και τις παραλείψεις που τον χαρακτηρίζουν έχει μετατραπεί σε δρόμο «παγίδα».

Τελευταίο θύμα της μακριάς λίστας των νεαρής ηλικίας ατόμων, που πλήρωσαν με τη ζωή τους έναν άστοχο, όπως αποδεικνύεται, στον σχεδιασμό του περιφερειακό, είναι η 20χρονη Αποστολία-Δήμητρα Ίμμη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου