ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τραυματισμοί και συλλήψεις στα επεισόδια για το φιλικό (φωτογραφίες)

τραυματισμοί-και-συλλήψεις-στα-επεισ-367444

Τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και την πρόκληση φθορών στις εγκαταστάσεις του Σταδίου και σε υπηρεσιακό όχημα μετρά ο θλιβερός απολογισμός των προχθεσινών επεισοδίων λίγο πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα μεταξύ της Νίκης Βόλου και της ΑΕΛ.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας συνέχιζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες την προανάκριση για τα επεισόδια, λαμβάνοντας σειρά καταθέσεων. Προσήγαγε 25 άτομα και συνέλαβε πέντε, τέσσερις Λαρισαίους και έναν ανήλικο Βολιώτη, ο οποίος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατά περίπτωση – κατηγορίες της παράβασης των Νόμων «Περί αθλητισμού», «Διατάραξης κοινής ειρήνης» και «Απρόκλητων Σωματικών βλαβών». Οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης. Κρατήθηκαν το βράδυ και θα οδηγηθούν εκ νέου σήμερα στις 12.30 στα Δικαστήρια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πριν την έναρξη του αγώνα και εξωτερικά του Σταδίου, ομάδα φιλάθλων που επιχείρησε να εισέλθει στο Στάδιο χωρίς εισιτήριο, επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ρίπτοντας εναντίον τους πέτρες. Στη συνέχεια, φίλαθλοι των δύο ομάδων, στις κερκίδες του Σταδίου, εκσφενδόνιζαν εκατέρωθεν σπασμένα καθίσματα και διάφορα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν κατά τη διάρκεια προληπτικού αστυνομικού ελέγχου, σε κερκίδα του γηπέδου και κατέσχεσαν σακίδιο, το οποίο περιείχε 5 πυρσούς και 2 καπνογόνα.

Εξάλλου οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν σε μάχες σώμα με σώμα. Η ελλιπής αστυνόμευση δεν πρόλαβε και δεν μπόρεσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, χρησιμοποιώντας στη συνέχεια κροτίδες κρότου και δακρυγόνα για να οπισθοχωρήσουν οι βυσσινί στο Βόρειο Πέταλο. Από εκεί υπήρχαν ανταλλαγές φωτοβολίδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου