ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες ντροπής στο Τρίκερι

εικόνες-ντροπής-στο-τρίκερι-367498

Την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου να ανταποκριθεί στις ελάχιστες υποχρεώσεις της και να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας για τις οποίες πληρώνεται μέσα από τα …ανταποδοτικά τέλη, αποτυπώνουν οι εικόνες ντροπής και από την Αγ. Κυριακή στο Τρίκερι.

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Πηλίου, έναν τουριστικό προορισμό με χιλιάδες επισκέπτες, ο Δήμος έχει εγκαταλείψει την περιοχή στην τύχη της, φροντίζοντας μόνο να εισπράττει Δημοτικά Τέλη και δικαιώματα.

Απορρίμματα πολλών ημερών συσσωρεύονται σε χώρο αποκομιδής στην Αγ. Κυριακή, καθώς και οι κάδοι είναι ανεπαρκείς λόγω μικρής χωρητικότητας και η αποκομιδή δεν γίνεται με ρυθμούς που θα διασφαλίζουν όχι μόνο την καθαριότητα στην περιοχή αλλά και τη δημόσια υγεία.

Κάτοικοι της περιοχής που απευθύνθηκαν σε συμβούλους της μειοψηφίας, μετά την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να δώσει λύσεις στο πρόβλημα με τη βρωμιά και τη δυσοσμία σε μια περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη επισκεψιμότητα την καλοκαιρινή περίοδο, ζήτησαν την παρέμβαση στη Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας, στην Περιφερειακή Ενότητα και στην Εισαγγελία.

Επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχει η συσσώρευση απορριμμάτων, η διασπορά τους και η έκθεσή τους στις υψηλές θερμοκρασίες.

«Δυστυχώς, η εικόνα της εγκατάλειψης στην Αγ. Κυριακή, δεν είναι η μοναδική στο Νότιο Πήλιο. Δεν διασφαλίζονται ούτε τα βασικά όπως η καθαριότητα. Και στη Μηλίνα τα ίδια προβλήματα και στον Λαύκο και στις Αφέτες. Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Φορτούνα, δυστυχώς αγγίζει πλέον ζητήματα που αφορούν όχι μόνο την ποιότητα ζωής αλλά και τη Δημόσια Υγεία», τονίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Αγγ. Λεμονής.

«Δεν συζητάμε για μεγαλόπνοα σχέδια ανάπτυξης του τόπου μας καθώς όπως βλέπουν καθημερινά οι Δημότες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ο Δήμος απουσιάζει από την καθημερινή διαχείριση βασικών θεμάτων όπως η καθαριότητα, το νερό κ.α.

Βουνό τα προβλήματα, βουνό και τα σκουπίδια σε όλο το Δήμο κι αν ζητήσει το λόγο ένας Δημότης που πληρώνει για να έχει καθαριότητα, του λένε να φάει τα σκουπίδια…

Εμείς, δεν θα επιτρέψουμε τα χρήματα που από το υστέρημά του δίνει ο Δημότης για καθαριότητα, να μην έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δεν θα ανεχτούμε τη δυσφήμιση του τόπου μας με εικόνες ντροπής και σκουπιδότοπους σε διάφορες τουριστικές περιοχής, ούτε και να τίθεται σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία», κατέληξε, τονίζοντας πως η Πολιτεία διαθέτει τις ελεγκτικές Αρχές και το πλαίσιο για να προστατέψει την υγεία των κατοίκων στο Νότιο Πήλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου