ΤΟΠΙΚΑ

“Τεράστια προσπάθεια… για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο”

τεράστια-προσπάθεια-για-ένα-καλύτ-851206

Την πρώτη του επίσκεψη στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος που συμμετέχει στις εργασίες του διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου για το ποδόσφαιρο, που γίνεται στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσάτικα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ στα γραφεία της ΕΠΣΘ και έδωσε και συνέντευξη Τύπου για όλα τα θέματα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Τάσος Μπατζιάκας, καλωσόρισε τον ομόλογό του της ΕΠΟ, επισημαίνοντας πως έρχεται για πρώτη φορά στον Βόλο μετά την εκλογή του και ότι κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.
Ακολούθως ο κ. Πιλάβιος, αφού θύμισε ότι στην περιοχή μας έρχεται για δεύτερη φορά μετά την κλήρωση Β’-Γ’ Εθνικής στην Πορταριά, αλλά για πρώτη στην πόλη του Βόλου και στα γραφεία της ΕΠΣΘ, τόνισε ότι τον χαροποιεί το γεγονός πως η εκκλησία είναι κοντά στο ποδόσφαιρο μέσω του διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου και πως βρίσκεται στα γραφεία μιας Ένωσης που λειτουργεί και έναν υγειονομικό σταθμό, που είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα.
Αμέσως μετά δέχτηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Όσον αφορά στη Δ’ Εθνική, σημείωσε ότι το θέμα είναι να γίνει μια γενικότερη μελέτη και αναδιάρθρωση όλης της «ιστορίας» που λέγεται Δ’ Εθνική. «Έχω ζητήσει απ’ όλες τις Ενώσεις την άποψή τους για την αναδιάρθρωση στη Δ’ Εθνική, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με τις Ενώσεις, αφού επηρεάζεται και η Γ’ Εθνική. Επίσης έχω ζητήσει τις απόψεις τους και για το θέμα των αλλοδαπών. Ξέρετε ότι υπάρχουν πολύ αυστηροί νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης γι’ αυτά τα θέματα. Η πρόταση Μπλάτερ είναι να υπάρχουν 6 γηγενείς, αλλά μέσα σ’ αυτούς να συμπεριλαμβάνονται κι οι ξένοι που είναι πέντε χρόνια στην ίδια ομάδα. Άρα οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιορίζουν αυτό που θέλει να κάνει το ίδιο το ποδόσφαιρο για την προστασία του σε κάθε χώρα. Για την υποχρέωση των ομάδων να χρησιμοποιούν τέσσερις παίκτες κάτω των 21, αυτό δε θ’ αλλάξει».
Για το επίπεδο της διαιτησίας ισχυρίστηκε γίνεται μια τεράστια προσπάθεια όχι μόνο σε επιφανειακό επίπεδο αλλά σε βάθος. «Από κει και πέρα σίγουρα γίνονται λάθη. Έγιναν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι, καθώς άλλαξε το 1/3 των πινάκων. Υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Έχετε δει κάποια ομάδα να μη διαμαρτύρεται; Αυτή η νοοτροπία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος αν θα βοηθήσουν οι παράγοντες, γιατί κοιτάνε πάντα το βραχυπρόθεσμο. Να διαμαρτυρηθώ, για να πάρω κάτι στο επόμενο ματς. Δεν είναι έτσι, δεν πρέπει να κοιτάμε το εφήμερο. Αυτό είναι που με λυπεί.».

Σχετικά με το Ενωσιακό Κέντρο δήλωσε ότι η βούληση υπάρχει, αλλά το θέμα είναι οικονομικό. «Σκοπός μας να γίνει από ένα Ενωσιακό γήπεδο σε κάθε ΕΠΣΘ. Τα οικονομικά της ομοσπονδίας όμως δεν είναι ανθηρά. Έχω μιλήσει και με το δήμαρχο Βόλου γι’ αυτό το θέμα. Όταν μπορέσουμε, θα βοηθήσουμε να γίνουν τα Ενωσιακά γήπεδα σε όλη την Ελλάδα». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της ΕΣΠΘ, Τ. Μπατζιάκας, για να υπενθυμίσει στον κ. Πιλάβιο ότι ο Βόλος ως μεσογειακή πόλη πρέπει να έχει προτεραιότητα σ’ αυτό το θέμα.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε και στον υγειονομικό σταθμό της ΕΠΣΘ: «Κάνουμε μία μεγάλη αλλαγή στη σύμβαση για την κάρτα υγείας και θα το ανακοινώσουμε σε λίγες μέρες. Αυτό θα λειτουργήσει πρώτα στις Ενώσεις που είναι έτοιμες και έπειτα σε όλη την Ελλάδα»
Τέλος, για την υπόσχεσή του να έρθει στο Πανθεσσαλικό η Εθνική Ελλάδας, εξήγησε πως αυτό δεν είναι θέμα υπόσχεσης, αλλά κάτι που πρέπει να γίνει, γιατί αυτό είναι το σωστό, καθώς ο κόσμος στην Περιφέρεια διψά να δει την Εθνική Ομάδα και το ίδιο θα έλεγε, αν βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη ή στην Πάτρα.
Ο κ. Πιλάβιος που σήμερα θα έχει και συνάντηση με το Δήμαρχο Βόλου είχε χθες την ευκαιρία να δει και τον υγειονομικό σταθμό της ΕΠΣΘ , από τους πρώτους που λειτούργησαν στην Ελλάδα, ενώ στο Βόλο μαζί του είναι και ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ Dr. Γιάννης Οικονομίδης, ενώ από πλευράς ΕΠΟ βρέθηκε και το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρ. Σάββας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου