ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό ο Αγ. Λαυρέντιος

χωρίς-νερό-ο-αγ-λαυρέντιος-371974

Λόγω της υπερκατανάλωσης, ενώ στην Τοπική Κοινότητα υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα

Χωρίς νερό έμειναν χθες στις 6 το απόγευμα και μέχρι το βράδυ τα μισά σπίτια στον Αγιο Λαυρέντιο αυτά που βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία λόγω υπερκατανάλωσης καθώς αυτή τη στιγμή η Τοπική Κοινότητα πραγματοποιεί τη διοργάνωση «Μουσικό Χωριό» και ο οικισμός φιλοξενεί εκατοντάδες επισκέπτες.

Το πρόβλημα με την υπερκατανάλωση προμήνυσε από προχθές όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Αγαπητός ο διπλασιασμός της κατανάλωσης νερού ο οποίος προκάλεσε έντονο προβληματισμό αλλά και αναστάτωση.

Μάλιστα, απειλήθηκαν επεισόδια. Ο κ. Αγαπητός ενημέρωσε το απόγευμα από τα μεγάφωνα της πλατείας ότι πρέπει να γίνει λελογισμένη χρήση για να μην υπάρξουν προβλήματα σύμφωνα με την ντιρεκτίβα της ΔΕΥΑΜΒ. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Απόστολου Μαλαματίνη και δικηγόρου της ΔΕΥΑΜΒ που απαγόρευσαν στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας τη διαχείριση του νερού καθώς επρόκειτο να διακόψει την παροχή.

Το πρόβλημα

Ο Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ, Μιλτιάδης Φαναργιώτης, που ρωτήθηκε ενημέρωσε ότι λόγω της υπερκατανάλωσης το υδραγωγείο του Αγίου Λαυρεντίου δεν πρόλαβε να καλύψει την αυξημένη ζήτηση με αποτέλεσμα σε πολλά σπίτια κυρίως αυτά που βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία πάνω από την πλατεία να μην υπάρχει νερό.

«Η παραγωγή από μόνη της δεν μπορούσε να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση. Οι δεξαμενές που δρουν ως αποθηκευτικός χώρος δεν πρόλαβαν να καλύψουν την περίοδο αιχμής, καθώς στέρεψαν και το δίκτυο έμεινε από νερό.

Η αντιμετώπιση σε αυτό το θέμα ήταν να διακοπεί η παροχή νερού από τις δεξαμενές του Αγίου Λαυρεντίου προς το δίκτυο του οικισμού με σκοπό να επαναδοτροφοδοτηθούν και να εξισορροπήσουν το δίκτυο την επόμενη μέρα.

Αναγκαστικά θα προβούμε σε συστάσεις για αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης και τη λελογισμένη χρήση για να μην παρουσιαστούν εκ νέου προβλήματα».

Για το θέμα της επάρκειας του νερού, ο ίδιος ενημέρωσε ότι η ΔΕΥΑΜΒ από πέρυσι έχει προχωρήσει στην εξυγίανση των πηγών, την ένταξη μίας νέας πηγής στο υδραγωγείο, την αντικατάσταση αγωγών τροφοδοσίας δεξαμενών καταφέρνοντας να εξασφαλίσει περισσότερες ποσότητες πηγαίου νερού σε σχέση με πέρυσι.

Ομως ο κ. Φαναργιώτης είπε ότι εάν δεν υπάρχει λελογισμένη χρήση, όσες ποσότητες νερού και αν υπάρχουν οι δεξαμενές θα στερεύουν.

Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα

Ο Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών ενημέρωσε ότι δεν υπήρξαν ανάλογα προβλήματα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Οπως είπε, παρουσιάστηκε μόνο το φαινόμενο της μειωμένης πίεσης σε ώρες αιχμής λόγω των μειωμένων αποθεμάτων. Δεν υπήρξε όμως διακοπή νερού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου