ΤΟΠΙΚΑ

Στο χέρι του… η πρόκριση

στο-χέρι-του-η-πρόκριση-851206

Κάθε άλλο παρά απογοήτευση έφερε στις τάξεις του Ολυμπιακού η ήττα από τη Σταντάρ Λιέγης με 2-0. Η θετική-δεδομένων των αγωνιστικών προβλημάτων και των ελλείψεων στο ρόστερ-παρουσία της ομάδας στο Βέλγιο, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η πρόκριση εξακολουθεί να εξαρτάται από τους ίδιους, καθιστά τους «ερυθρόλευκους» αισιόδοξους πως η φετινή περιπέτεια στο Champions League θα έχει συνέχεια και το 2010.

Ο Ολυμπιακός κρατά στο χέρι του την πρόκριση στους «16». Ο αγώνας με την Άλκμααρ στην Ολλανδία είναι καθοριστικός, καθώς σε περίπτωση νίκης και μη ήττας της Άρσεναλ στο Λονδίνο από τη Σταντάρ Λιέγης, η πρόκριση θα εξασφαλιστεί από τις 24 του μήνα. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» και μη ήττας των Βέλγων στο Λονδίνο, τα πράγματα περιπλέκονται και θα είναι αναγκαίο ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» την τελευταία αγωνιστική.
Ο Ζίκο, που έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, δεν ασχολείται όμως ακόμη με το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αφού προέχει το πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες, που επέστρεψαν τα ξημερώματα από το Βέλγιο, καλούνται να ανασυνταχθούν γρήγορα και σκέφτονται ήδη το ματς με τον Ηρακλή στο «Καραϊσκάκη» το Σάββατο (19:00) για τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η κατάρα συνεχίζεται…

Η… επιδημία τραυματισμών συνεχίστηκε και στη Λιέγη για τον Ολυμπιακό, καθώς τραυματίες επέστρεψαν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι και ο Έντσο Μαρέσκα. Ο Αργεντινός εξτρέμ έχει έντονες ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο και υπάρχουν φόβοι για θλάση, που αν επιβεβαιωθούν θα τον κρατήσουν εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες και θα τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή του στο ματς με την Άλκμααρ, αλλά και στο ντέρμπι της 29ης Νοεμβρίου με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη». Ο Ιταλός μέσος έχει ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή το προσεχές Σάββατο στο Φάληρο είναι αμφίβολη. Από το ματς αυτό θα απουσιάσουν και πάλι οι Ντιόγο, Λεονάρντο, Ντάρμπισαϊρ, ενώ δύσκολο είναι να αγωνιστεί ο Τοροσίδης.

Πιάνει… δουλειά για Γιοβάνοβιτς

Κάτι παραπάνω από απλώς… πρόσφορο είναι το έδαφος για την απόκτηση του Μίλαν Γιοβάνοβιτς από τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος αριστεροπόδαρος επιθετικός με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα στη Λιέγη παρουσιάστηκε «ζεστός» σε αυτό το ενδεχόμενο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προχωρήσουν σε διερευνητικές επαφές με τον διεθνή φορ για να δουν τις προθέσεις και τις απαιτήσεις του κι εν συνεχεία θα προσεγγίσουν τη Σταντάρ, η οποία μάλλον δεν θα έχει αντίρρηση να τον πουλήσει με ένα-όχι ιδιαίτερα μεγάλο-ποσό δεδομένου πως το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.
Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός διαψεύδεται στην παρούσα φάση οτιδήποτε αφορά τη μεταγραφολογία, ενώ φήμες και δημοσιεύματα από τη Βραζιλία συνεχίζουν να κάνουν λόγο για επαφές με τους Αντριάνο και Μπραντάο. Πολλά είναι τα σενάρια και για τον Ντέιβιντ, που φέρεται να βρίσκεται κοντά στους «ερυθρόλευκους» και θα αποχωρήσει από τη Φενέρμπαχτσε.
Ανεξάρτητα από ονόματα, η μεταγραφική ενίσχυση το Γενάρη, ιδιαίτερα αν εξασφαλιστεί η πρόκριση στους «16» του Champions League, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Άλλωστε έγινε σαφές και στο χθεσινό ματς πως ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει πολλές λύσεις και υπάρχουν ελλείψεις σε καίριες θέσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου