ΤΟΠΙΚΑ

Δεσμεύσεις Μαγκριώτη για τον Περιφερειακό

δεσμεύσεις-μαγκριώτη-για-τον-περιφερ-851206

Τα μέλη της άτυπης Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου συναντήθηκαν χθες μαζί του. Ήταν, όμως, όπως φάνηκε –από τα όσα ανακοίνωσε τουλάχιστον η Νομαρχία- συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα και όχι αποφάσεων.

Ο κ. Μαγκριώτης δέχθηκε στο γραφείο του τα μέλη της Επιτροπής …μαζί με το υπόμνημα της τελευταίας τους συνεδρίασης. Εξαιτίας της άμεσης ανταπόκρισης του υφυπουργού για συνάντηση, ίσως να μην πρόλαβε να ενημερωθεί για τις σημερινές εκκρεμότητες. Και ενδεχόμενα γι’ αυτό, περιορίστηκε να δηλώσει τη σύμφωνη γνώμη του με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί και να μεταθέσει για αργότερα –στο τέλος του μήνα- συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το ημιτελές επί χρόνια έργο.

Μετά τη συνάντηση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ανακοινώνονταν: «Ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε απόλυτα σύμφωνος με τις προτεραιότητες που θέτει η Επιτροπή Παρακολούθησης του περιφερειακού για να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκτέλεσής του, ενώ δεσμεύτηκε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσει τις σχετικές εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.»

Ο υφυπουργός τους ενημέρωσε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα επισκεφθεί το Βόλο και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις για τον περιφερειακό, για την Κάρλα, αλλά και για το Μεσογειακό Χωριό, η κατασκευή του οποίου θα γίνει από τον ΟΕΚ, Οργανισμός που έχει περιέλθει στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Έτσι, ο κ. Μαγκριώτης μπορεί να συμφώνησε με τις προτεραιότητες του υπομνήματος, αλλά με αδιευκρίνιστο προς το παρόν χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν άμεσα είναι:

– άμεση υποκατάσταση του έκπτωτου αναδόχου με τον προσφορότερο, ταχύτερο και συμβατό με την ισχύουσα νομοθεσία τρόπο, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου.

– άμεση παρακατάθεση του 40% του ποσού για τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων για να ξεκινήσει η κατασκευή και του τελευταίου τμήματος του Περιφερειακού που θα δώσει διέξοδο στην παραλιακή της Αγριάς.

– ολοκλήρωση κατά προτεραιότητα της μελέτης του αυτοτελούς τμήματος της παράκαμψης της Αγριάς, ώστε να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η άμεση δημοπράτηση του έργου και

– δημιουργία προσωρινών εγκαταστάσεων εισόδου-εξόδου των βαρέων οχημάτων της ΑΓΕΤ, με την οποία θα επιτευχθούν η προσωρινή σύνδεση του περιφερειακού με την τσιμεντοβιομηχανία, καθώς και η εκτροπή του στόλου των οχημάτων της ΑΓΕΤ εκτός πόλης.

Στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Μαγκριώτη συμμετείχαν ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Π. Μαβίδης, ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Αγριάς Θ. Παπαευθυμίου και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Σωκρ. Αναγνώστου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου