ΤΟΠΙΚΑ

Πόλος έλξης ο Βόλος για τους τουρίστες το Δεκαπενταύγουστο

πόλος-έλξης-ο-βόλος-για-τους-τουρίστες-377252

Η πόλη του Βόλου «κερδίζει» αμέσως τον επισκέπτη. Ξένοι που βρίσκονται στην περιοχή μας αυτές τις μέρες δεν «χορταίνουν» να απολαμβάνουν την ξενοιασιά και τις ομορφιές του Βόλου και των γύρω περιοχών.

Το βλέμμα και την προσοχή των τουριστών κερδίζει αμέσως η Αργώ, η εμβληματική πεντηκόντορος, που βρίσκεται αγκυροβολημένη δίπλα από το λιμάνι του Βόλου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ξένοι τουρίστες, που βρεθήκαν να θαυμάζουν το θρυλικό πλοίο, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το Βόλο και κατέθεσαν με μεγάλη ευχαρίστηση τις εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει από την παραμονή τους στην περιοχή μας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ

Μια παρέα τριών τουριστών από το Ισραήλ δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Mόλις φτάσαμε στην πόλη και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Η παραλία είναι άριστη και η Αργώ είναι το πρώτο πράγμα που είδαμε εδώ, είναι υπέροχη». Ωστόσο, η διαμονή τους στην περιοχή μας θα είναι σύντομη -μόνο για μια νύχτα σε ξενοδοχείο της Πορταριάς-, καθώς θα κινηθούν με οργανωμένο γκρουπ προς τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική. Πριν αναχωρήσουν δήλωσαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν την τοπική αγορά για να προμηθευτούν παραδοσιακά προϊόντα.

Τουρίστες από το Ισραήλ ποζάρουν ενθουσιασμένοι

«Θέλουμε να περιηγηθούμε και να γνωρίζουμε την καθημερινότητα των Ελλήνων, καθώς είμαστε έκπληκτοι από το γεγονός ότι συναντήσαμε πολλούς ευχάριστους ανθρώπους στο Βόλο -από την πρώτη στιγμή της άφιξης μας-, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να μας πληροφορήσουν για ό,τι τους ρωτήσαμε», επισημαίνουν δύο νεαροί Γάλλοι που θα διαμείνουν στο Βόλο για δέκα ημέρες, ενώ σκοπεύουν να επισκεφτούν τις παραλίες του Ανατολικού Πηλίου. Παράλληλα, δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι προτίμησαν φέτος την Ελλάδα για τις θερινές διακοπές τους, χωρίς να φοβούνται τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η χώρα το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, προσθέτουν ότι φρόντισαν να πάρουν μαζί τους αρκετά μετρητά για να μην ταλαιπωρηθούν στα ΑΤΜ’s. Τέλος, αναφερόμενοι στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παραλίας δήλωσαν ότι: «χρειάζεται περισσότερη προσοχή στη συντήρηση και στην καθαριότητα των κτιρίων γιατί είναι κρίμα να είναι αισθητικά αδιάφορα στο σύνολό τους».

Γάλλοι τουρίστες ποζάρουν με φόντο την Αργώ

«Μας αρέσει πολύ το φαγητό εδώ και λατρεύουμε τον τρόπο που μαγειρεύετε. Μέχρι στιγμής μάς φιλοξένησαν με ζεστασιά και σίγουρα θα φύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις», αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μητέρα και κόρη που έφτασαν από το Βέλγιο οδικώς στην Ελλάδα, και προσθέτουν: «το μόνο αρνητικό που εντοπίσαμε είναι κακοί δρόμοι με πολλές λακκούβες». Έχουν ήδη επισκεφτεί την Καλαμπάκα, ενώ θα περιηγηθούν πολλές ελληνικές πόλεις καταλήγοντας στην Αθήνα. Στο Βόλο προγραμματίζουν να μείνουν για τρεις μέρες, ενώ θα πραγματοποιήσουν και μια μονοήμερη εξόρμηση στη Σκιάθο.

Μητέρα και κόρη έφτασαν οδικώς από το Βέλγιο στο Βόλο

Ενα ζευγάρι από το Βελιγράδι ανέφερε: «Συμπληρώνουμε δεκαοχτώ μέρες στο Βόλο και ήδη έχουμε αγαπήσει τα πάντα εδώ, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί μαζί μας». Οι ίδιοι δεν διστάζουν να προσθέσουν ότι: «είστε τυχεροί που ζείτε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο και πρέπει να τον απολαμβάνετε, η κρίση στη Σερβία είναι πολύ χειρότερη». Καταλήγοντας ανέφεραν ότι για κολύμπι επισκέφτηκαν τα Καλά Νερά και άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Μαγνησίας, όπου διαπίστωσαν ότι τα νερά είναι πολύ καθαρά.

Ζευγάρι από τη Σερβία που λατρεύει το Βόλο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου