ΤΟΠΙΚΑ

Καρκίνος μαστού χτυπά κάθε χρόνο 35 Βολιώτισσες

καρκίνος-μαστού-χτυπά-κάθε-χρόνο-35-βολι-851206

Περίπου 35 περιστατικά γυναικών με καρκίνο του μαστού δέχεται κάθε χρόνο το Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως ο εν λόγω καρκίνος πλέον χτυπά και γυναίκες κάτω των 40 ετών, μιας και η ενημέρωσή τους δεν είναι ολοκληρωμένη και δεν προσέρχονται στους γιατρούς για τις απαραίτητες προληπτικές τους εξετάσεις.

Σχεδόν 1% αύξηση των ασθενών με καρκίνο του μαστού σημειώνεται κάθε τριετία, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Κωστή, χειρουργό και Πρόεδρο της Αντικαρκινικής Εταιρείας Μαγνησίας, ενώ στο Νοσοκομείο Βόλου κάθε χρόνο προσέρχονται περίπου 35 γυναίκες με καρκίνο στο μαστό.
Ο κ. Κωστής επεσήμανε πως παρόλο που οι γυναίκες πλέον ενδιαφέρονται για την υγεία τους κάνοντας τις απαραίτητες εξετάσεις, το ποσοστό των γυναικών που επισκέπτονται τον γιατρό τους προληπτικά παραμένει χαμηλό και κυμαίνεται στο 25% περίπου.
Από την πλευρά του ο κ. Σωτήρης Ρουσογιάννης, χειρουργός στο Νοσοκομείο του Βόλου, τόνισε πως «1 στις 8 γυναίκες θα εμφανίσουν στην ζωή τους κάποια μορφή πάθησης μαστού και κυρίως καρκίνο του μαστού».
Τα περιστατικά σύμφωνα με τον ίδιο παραμένουν σταθερά με μία ελαφρά αύξηση, ωστόσο πλέον ο καρκίνος του μαστού εμφανίζεται και σε γυναίκες κάτω των 40 ετών.
Κύριες αιτίες για την εμφάνιση του εν λόγω καρκίνου είναι, σύμφωνα με τον γιατρό, ο τρόπος ζωής, η διατροφή, το περιβάλλον αλλά και η κληρονομικότητα. Το Νοσοκομείο του Βόλου έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τόσο προληπτικά, όσο κι έπειτα, με θεραπείες τις ασθενείς, μιας και διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Τέλος, ο κ. Νίκος Οικονόμου, Ακτινοδιαγνώστης επεσήμανε πως οι γυναίκες από 40 ετών και άνω πρέπει να κάνουν κάθε χρόνο μαστογραφία, ενώ οι περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου μαστού σε ηλικίες μεταξύ 20 και 30 ετών είναι εξαιρετικά σπάνιες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου