ΤΟΠΙΚΑ

Πρεσβευτές του τουρισμού

πρεσβευτές-του-τουρισμού-378476

Ενα ζευγάρι Γερμανών με την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει ιστοσελίδα www.damouchari.info, αφιερωμένη στο Πήλιο και τις ομορφιές του, αναδεικνύεται στον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής μας.

Η πρωτοβουλία τους μάλιστα κέντρισε το ενδιαφέρον της Deutsche Welle που έκανε ειδικό αφιέρωμα για να εξάρει το ζευγάρι για το πάθος με το οποίο αποφάσισαν να στηρίξουν την Ελλάδα και τη Μαγνησία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ο Ράινερ Σέπελμαν και η σύζυγός του διαμένουν στο Αμβούργο. Εδώ όμως και πολλά χρόνια κάνουν διακοπές στο Πήλιο. Οπως τονίζεται και στο αφιέρωμα, τα τελευταία χρόνια βλέποντας την κρίση στην χώρα θέλησε να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής και η πρωτοβουλία του αποφέρει καρπούς.
Επί σειρά δεκαετιών ο Ράινερ Σέπελμαν διετέλεσε επικεφαλής σε πολλές υπηρεσίες της πόλης, καταγράφοντας μια μακρά διαδρομή στη γερμανική δημόσια διοίκηση.

Ο ίδιος δηλώνει ότι αγαπά πολύ την Ελλάδα αφού εδώ και πολλά χρόνια περνά τα καλοκαίρια του στο Πήλιο. Μόλις ξέσπασε η κρίση που έπληξε και την περιοχή του Πηλίου, που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, αποφάσισε ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ώστε να βοηθήσει όσο μπορεί από την πλευρά του τον τόπο ενεργοποιώντας την προσωπική του εμπειρία, το διαδίκτυο. Ετσι δημιούργησε μια ιστοσελίδα με στόχο να διαφημίσει την περιοχή και να προωθήσει διάφορες δράσεις, στις οποίες συμμετέχει και ο ίδιος.

Πλοήγηση… στο www.damouchari.info

Οπως υπογραμμίζει ο Ράινερ Σέπελμαν στη συνέντευξή του στην Deutsche Welle ένας από τους βασικούς λόγους που τον οδήγησε να κινητοποιηθεί ήταν τα προβλήματα στον τομέα του τουρισμού τα τελευταία χρόνια. «Ακόμη και τώρα, μεσούντος του θέρους, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το Πήλιο χρειάζεται τόνωση», τόνισε ο Σέπελμαν εκφράζοντας ανησυχία για τις μικρές, οικογενειακές κυρίως επιχειρήσεις από τον χώρο της εστίασης και των ξενοδοχείων που πλήττονται από τη μειωμένη τουριστική κίνηση. «Μέσα από την ιστοσελίδα μου έρχονται αποδεδειγμένα κάθε χρόνο στην περιοχή περίπου 80 με 90 επιπλέον τουρίστες» υπολογίζει ο Σέπελμαν.

Ετσι έχει πετύχει να κάνει γνωστές τις ομορφιές του Πηλίου σε γερμανούς ταξιδιώτες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Ετσι μέσα από την ιστοσελίδα www. damouchari.info, προσφέρει στους διαδικτυακούς επισκέπτες μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις δυνατότητες διαμονής στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου. Η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας είναι μεγάλη, ενώ αυξάνεται κυρίως κάθε καλοκαίρι.

Φανατικός λάτρης του Πηλίου

Ο Σέπελμαν θεωρεί το Πήλιο τόπο ειδυλλιακό, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, ενώ παράλληλα έχει πλούσια ιστορία και τοπικές παραδόσεις. «Μέχρι το 1930 εδώ δεν υπήρχαν καν δρόμοι και πολλές διαδρομές γίνονταν με γαϊδουράκια. Αυτές οι διαδρομές που υπάρχουν μέχρι σήμερα θα μπορούσαν να εγγραφούν ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», αναφέρει ο Σέπελμαν τονίζοντας και μία άλλη διάσταση του Πηλίου που προς το παρόν είναι ανεκμετάλλευτη.

«Ο τόπος διαθέτει σπάνια χλωρίδα. Είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των σπάνιων βοτάνων. Αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και τουριστικά. Και παρεμπιπτόντως μια τέτοια ιδέα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και από την ΕΕ. Το Πήλιο είναι ασυνήθιστα πράσινο. Φανταστείτε μια τυπική γερμανική οροσειρά 1500 μέτρων να έχει μετακομίσει όμως στις ακτές του Αιγαίου. Στους πρόποδες του βουνού υπάρχουν παραλίες για μπάνιο και αμμουδιές που εκτείνονται στα 2 χιλιόμετρα. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει μόνο στην ιταλική Ριβιέρα, κι εκεί όχι με τόσο πράσινο» τόνισε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το Πήλιο μπορεί να γίνει ο ιδανικότερος τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο για τους Γερμανούς τουρίστες και όχι μόνο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου