ΤΟΠΙΚΑ

O Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

o-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Διευκρινίσεις
«Είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι δεν προσλάβαμε κανέναν με σύμβαση stage», απάντησε χθες ο πρώην νομάρχης Ι. Πρίντζος στις αιχμές, όπως είπε, που άφησε η σημερινή νομαρχιακή αρχή για τους προκατόχους της.
Ο κ. Πρίντζος έλεγε χθες ότι η λασπολογία είναι περιττή για θέματα που πρέπει πρώτα να διασταυρώνονται και μετά να λέγονται κουβέντες. Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις των έξι ατόμων, ανανεώνονταν μέσω ΟΑΕΔ, όπως διευκρίνιζε.
Β.Σ.

Λίγοι και καλοί!!!
Μόνο λίγοι και καλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις των εργαζομένων και των γιατρών για τον εμβολιασμό τους με το νέο εμβόλιο για τη νέα γρίπη. Όλα νέα είναι βασικά και μάλλον γι’ αυτό το λόγο δεν τα γνωρίζουν όλοι. Γιατί ούτε οι γιατροί έχουν ενημερωθεί, αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μάλιστα έμαθαν το θέμα από δημοσιεύματα του Τύπου. Κατά τα άλλα, ακόμη πιστεύουν μερικοί ότι υπάρχει οργάνωση στα θέματα της υγείας. Αν δεν υπάρχει ενημέρωση στους άμεσα ενδιαφερομένους, να δούμε εμείς οι υπόλοιποι τι θα κάνουμε!
Δ.Π

Οι «εκτός»
Εντύπωση αρχίζει και προκαλεί η επιλογή των προσώπων που απαρτίζουν την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων. Από αυτή έχει αποκλειστεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, μιας και δεν εκπροσωπούνται θεσμικά στην Επιτροπή κι έτσι δεν μπορούν να έχουν λόγο στη λήψη των αποφάσεων. Το ζήτημα όμως είναι πως οι δύο αυτοί φορείς μπορούν να συμβουλεύσουν με τους επιστήμονές τους την Επιτροπή για τον καλύτερο σχεδιασμό των Αγώνων. Και στο κάτω κάτω είναι από τους πιο σημαντικούς φορείς αυτής της πόλης, πώς είναι δυνατόν να μην έχουν λόγο για το τι θα συμβεί;
Δ.Π

Νέα πάρκινγκ
Αφού δεν γίνονται πάρκινγκ αυτοκινήτων μέσα στην πόλη κι οι οδηγοί δεν έχουν πού να βάλουν τα αυτοκίνητά τους, βρήκαν τους γνωστούς κλασικούς τρόπους, παρκάροντας σε κάθε άδεια γωνία πεζοδρομίου, σε πεζοδρόμους, σε ποδηλατοδρόμους και όπου αλλού βρουν ελεύθερο χώρο. Τι να κάνουν όμως κι αυτοί, προτιμούν να φάνε την κλήση τους, παρά να χάσουν τη δουλειά τους. Όχι, που νόμιζαν ότι θα παρκάρουν έξω από την πόλη και θα μετακινούνταν με λεωφορεία…Καλύτερα η κλήση, παρά η ταλαιπώρια…
Δ.Π

Ολα πράσινα…
…Λέει τα θέλει ο δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος. Με αφορμή το χρώμα στα κεραμίδια έγινε η δήλωση πως «τώρα με το ΠΑΣΟΚ θα γίνουν όλα πράσινα»!
Α.Φ.

Πρώτος παίρνει το λόγο
Το είπε ο δήμαρχος Αρτέμιδος Δημήτρης Αλεξόπουλος πως θα δώσει το λόγο στο δήμαρχο Ιωλκού Πάρι Μουτσινά μόνο αν είναι με την Ντόρα… Χαμογέλασε ο δεύτερος, αλλά κουβέντα δεν είπε. Μόνο ο κ. Αλεξόπουλος συνέχισε, δίνοντάς μας εκ των έσω και αρκετή ώρα πριν την αναγγελία της παραίτησης από την θέση του υποψηφίου προέδρου της Ν.Δ. του Δημήτρη Αβραμόπουλου!
Α.Φ.

Πώς;
Συγνώμη, αλλά πώς μιλάτε ακριβώς για πράσινη ανάπτυξη στο δήμο Μηλεών, όταν είστε ο ένας εκ των δύο τελευταίων δήμων, ο άλλος είναι η Ζαγορά, που ακόμα όχι δεν έχετε κάνει ,δεν έχετε καν ξεκινήσει τις διαδικασίες για το ΣΧΟΟΑΠ;
Α.Φ.

Ολα μέλι γάλα…
Εγινε μέγας ντόρος για τη μελέτη του γκαράζ της Ογλ, ακούστηκαν φωνές για σκάνδαλο, για μεροληψία ακόμη και υπηρεσιακών παραγόντων. Ακούστηκαν ακόμη φωνές ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν οι υπεύθυνοι της Τεχνικής Υπηρεσίας είχαν ενημερώσει τον πρώην Δήμαρχο και τον πρώην Αντιδήμαρχο για τη μελέτη που τροποποιήθηκε και η οποία ποτέ δεν ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση κ.α. Τι ακολούθησε και είναι όλα μέλι – γάλα, καθώς αύριο εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το θέμα προς συζήτηση για επιστροφή στην εταιρία της εγγυητικής επιστολής που κατέθεσε για την κατασκευή του έργου; Είναι ένα από τα θέματα που αν μη τι άλλο στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου παρουσιάζουν αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Ελπίζουν στο
Τσάμπιονς Λιγκ
Συνολικά 75 θέματα έχει το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Στην τελευταία συνεδρίαση με τον απολογισμό και με ένα κατεπείγον θέμα για τους διμηνίτες η συνεδρίαση τελείωσε τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
Για την ολοκλήρωση της αυριανής συνεδρίασης σε ανθρώπινη ώρα όλοι πλέον εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην τηλεοπτική μετάδοση του Τσάμπιονς Λιγκ…

Η καθαριότητα
Συνάδελφος που ερχόταν χθες στην εφημερίδα βρέθηκε σε σωρούς σκουπιδιών και διερωτήθηκε αν υπάρχει απεργία των εργατών καθαριότητας.
Όχι. Απλά δεν είχε περάσει το απορριμματοφόρο του Δήμου. Όπως και να ’χει, η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη δεν είναι η καλύτερη, κυρίως σ΄ ό,τι αφορά τα πεζοδρόμια και τον καθαρισμό των οδών. Η αιτιολογία που δίνεται από την υπηρεσία είναι ότι από τα 129 άτομα που είναι η συνολική της δύναμη, «μάχιμοι» είναι μόλις 70 άτομα.

Με τον Αγρινιώτη
Στην Αθήνα βρέθηκαν χθες ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Αγρινιώτη υφυπουργό περιβάλλοντος κ. Θάνο Μωραΐτη. Όχι, δεν συζήτησαν για την εκτροπή του… Αχελώου, που ούτως ή άλλως δεν έχει ξεκάθαρη θέση ούτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, αλλά πιο πεζά πράγματα όπως είναι ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου, η Πράξη Εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής κ.α.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Η αποχώρηση
Αβραμόπουλου
Η αρχική εντύπωση, με την εγκατάλειψη της κούρσας από τον Δημ. Αβραμόπουλο, ήταν ότι ευνοείται ο Αντώνης Σαμαράς. Αλλωστε ο πρώην Υπουργός Υγείας είχε μιλήσει για οικογενειοκρατία και άλλα τέτοια καθόλου κολακευτικά για τη Ντόρα. Όμως χθεσινοβραδινές πληροφορίες έλεγαν ότι ο Αρκάδας διαπραγματεύεται και με τις δύο πλευρές! Λέτε να ξύπνησε μέσα του ο… παλιός διπλωμάτης;
Χ.Μ.

Ο νέος
Περιφερειάρχης
Κατά πάσα βεβαιότητα ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας θα είναι ο πολιτικός μηχανικός και συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης από τη Θεσσαλονίκη. Στενός συνεργάτης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, ο Σ.Κ. έχει θητεύσει στη θέση του διευθυντή του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Ελπίζουμε να απογειώσει και την περιφέρειά μας, αν τελικά όπως όλα δείχνουν αναλάβει. Εκτός όμως από συνεργάτης του κ. Βούγια ο Σταύρος Κωνσταντινίδης είναι και κουμπάρος του, αφού το 2008 ο σημερινός υφυπουργός από κοινού με τον Δήμαρχο Αθηναίων τον πάντρεψαν με τη Σοφία Ντενίση, αδελφή της ηθοποιού Μιμής Ντενίση.
Χ.Μ.

Εκ παραδρομής
Επειδή κανείς μπορεί να νομίζει ότι έγινε επίτηδες, προφανώς και εκ παραδρομής δεν καταγράφηκε ότι η ΔΑΣ- ΕΣΑΚ έχει τέσσερις έδρες στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΒ.
Σωστά το επισήμαναν στη στήλη, όπως και ορισμένα ονόματα αντιπροσώπων που δεν ισχύουν, αφού τελικά… ακολούθησαν εκλογές και αναμένεται ανακήρυξη. Ο επικαιροποιημένος κατάλογος μαζί με τα συν – πλην σε ορισμένα σωματεία τις επόμενες μέρες.
Β.Κ

Τι θα
κάνουν;
Κανείς δεν μου τραβάει το αυτί… έλεγε χθες το απόγευμα στη στήλη ο πρόεδρος του Θεσσαλικού Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Ι. Πουλαράκης με αφορμή το σχόλιο που γράφαμε για την απόφαση που ελήφθη για τις εκλογές στον ΟΣΕ που δεν άρεσε στη ΔΑΚΕ. Πάντως για το σημερινό προεδρείο του ΟΣΕ είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, αφού ακόμη και να αποφασίσουν να κάνουν εκλογές αργότερα από τις 26 και 27 Νοεμβρίου, λόγου χάρη αρχές Δεκεμβρίου, στο συνέδριο του ΕΚΒ δεν θα συμμετέχει κανείς αντιπρόσωπος, αφού των νυν η θητεία λήγει στις 30 Νοεμβρίου…
Β.Κ

Περί
αντιπολίτευσης
Ικανοποιημένοι από τη νίκη, αλλά και αποφασισμένοι να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Αυτό φάνηκε καθαρά στη χθεσινή συνέλευση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Οι εκτιμήσεις τους μάλιστα για την κυβερνητική πολιτική είναι δυσοίωνες… προφανώς διότι έτσι και οι ίδιοι θα έχουν πιο ουσιαστικό ρόλο να επιτελέσουν την προγραμματική αντιπολίτευση”, όπως λένε.
Β.Κ

Συμπτώματα
Αν άνοιγες προχθές την Κυριακή την τηλεόραση, άλλο πρόσωπο εκτός από τον γνωστό Βολιώτη επιδημιολόγο Δημήτρη Τριχόπουλο δεν έβλεπες. Αν άνοιγες χθες το μεσημέρι την τηλεόραση στα τοπικά κανάλια, άλλο πρόσωπο εκτός από τη Ζέττα Μακρή, επίσης δεν έβλεπες. Βλέπετε, γρίπη και Ν.Δ. συμβαδίζουν. Εχουν τα ίδια συμπτώματα…
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου