ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα η τοπική Εκκλησία

σε-ετοιμότητα-η-τοπική-εκκλησία-380884

Περισσότερες από 250 μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά από το «Δος ημίν σήμερον», το κέντρο σίτισης του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου, που αποτελεί κορυφαία κοινωνική δομή της τοπικής Εκκλησίας και λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου του Αυγούστου.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κατά την οποία τα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος είναι προσωρινά κλειστά λόγω καλοκαιριού, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν κάθε χρονιά, η δομή του Αγίου Νικολάου, καλύπτει τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν διαρκώς.

Στο μεταξύ και έως την επανέναρξη λειτουργίας του συνόλου των Σπιτιών Γαλήνης έως τις 15 Σεπτεμβρίου, διανέμονται τρόφιμα από τους ενοριακούς ναούς, προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες άπορων οικογενειών. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος «σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό της Μητρόπολης, αναφέρθηκε ότι τα Σπίτια Γαλήνης θα λειτουργούν όλα στην εντέλεια στις 15 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, προσθέτει ο κ. Ιγνάτιος, μας ενδιαφέρει να εξετάσουμε, πως εξελίσσονται τα προγράμματα διανομής τροφίμων, που υλοποιούμε».

Παράλληλα θα συνεχιστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο η παροχή δωρεάν μερίδων φαγητού σε Ιδρύματα της περιοχής μας και συγκεκριμένα το Γηροκομείο, τις Ασπρες Πεταλούδες και το Ιδρυμα Αλτσχάϊμερ, οι οποίες υπολογίζονται σε 200 περίπου.

Το κλίμα ετοιμότητας είναι εμφανές στην τοπική Εκκλησία και στο πλαίσιο αυτό, στις 10 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται συνάντηση με τις εθελόντριες, οι οποίες στηρίζουν τη λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης, «για να τις ενθαρρύνουμε και να συνεχίσουν το έργο τους» όπως υπογραμμίζει ο κ. Ιγνάτιος.

Οι ανάγκες σίτισης των απόρων καλύπτονται τη δεδομένη χρονική στιγμή από το «Δος ημίν σήμερον» που λειτουργεί στην κατακόμβη του Αγίου Νικολάου, 365 μέρες το χρόνο, προσφέροντας ζεστό φαγητό, σε όσους το έχουν ανάγκη. Στο σημείο αυτό ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, υπογραμμίζει ότι «οι ανάγκες του κόσμου είναι πάντα ανοιχτές και οι προσφορές των πιστών πολύτιμες, προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία του Δος ημίν».

Ο π. Χαρίλαος αναφέρει παράλληλα ότι τα αποθέματα που υπάρχουν στις αποθήκες επαρκούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου και οι προσφορές του κόσμου είναι πολύ σημαντικές και πάντα ευπρόσδεκτες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου