ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία για τη Γιορτή Κρασιού

αυλαία-για-τη-γιορτή-κρασιού-381230

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 και ώρα 9 μ.μ. τις πύλες της η Γιορτή Κρασιού Ν. Αγχιάλου, η οποία αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου.

Η Επιτροπή Συλλόγων που διοργανώνει την εκδήλωση – θεσμό υπό την αιγίδα του δήμου Βόλου συνεδρίασε προχθές, ενώ χθες ρύθμισε τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος της Συλλόγου Καταστηματαρχών Νέας Αγχιάλου, Βασίλης Ασδεράκης, είπε ότι η Γιορτή Κρασιού πιστή στο ραντεβού της κάθε χρόνο είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή.

Το έθιμο – θεσμός για ολόκληρη την περιοχή για περισσότερο από μισό αιώνα, πλαισιώσουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου: Αγγελος Διονυσίου, Αντζελα Δημητρίου, Πάνος Κιάμος και Γωγώ Τσαμπά, που θα δώσουν το δικό τους ηχόχρωμα στην τετραήμερη γιορτή, ενώ την αυλαία θα ανοίξει ο Βολιώτης Γιώργος Πάγκαλος με παραδοσιακά τραγούδια.

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου μέσω της ΑΝΕΒΟ, ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και επτά ακόμη τοπικοί σύλλογοι.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό χώρο, στην παραλία της Ν. Αγχιάλου, που έχει καθαριστεί και διαμορφωθεί. Στο χώρο θα λειτουργήσουν ψησταριές, καντίνες, πάγκοι με παραδοσιακό χαλβά και μικρό Λούνα Παρκ.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η «ΔΗΜΗΤΡΑ» θα προσφέρει στους επισκέπτες της γιορτής άφθονο κρασί δωρεάν.

Θα υπάρχει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και τις τέσσερις ημέρες της γιορτής. Σήμερα Πέμπτη, την αυλαία της Γιορτής Κρασιού, θα ανοίξει -σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα- ο Βολιώτης Γιώργος Πάγκαλος, μαζί με την Αΐντα, προσκαλώντας τους πολίτες σε ένα γλέντι με παραδοσιακή μουσική.
Αύριο, Παρασκευή 14 Αυγούστου, τη σκυτάλη θα πάρουν τα γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου Αντζελα Δημητρίου και Αγγελος Διονυσίου, ενώ το κέφι αναμένεται να απογειωθεί το Σάββατο 15 του μήνα, με τον Πάνο Κιάμο επί σκηνής να τραγουδά τις τελευταίες του επιτυχίες και όχι μόνο.

Η Γιορτή Κρασιού θα κλείσει με πολύ χορό και κέφι, που αναμένεται να προσφέρει η Γωγώ Τσαμπά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου