ΤΟΠΙΚΑ

Εξι θανατηφόρα κρούσματα γρίπης!

εξι-θανατηφόρα-κρούσματα-γρίπης-851206

Ενας 34χρονος άνδρας είναι το έκτο θανατηφόρο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας.
Ο άνδρας, που ήταν παραπληγικός, προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη και νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη ενώ κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.
Την Κυριακή, ένας άνδρας 42 ετών απεβίωσε λόγω καταπληξίας και οξείας καρδιακής ανεπάρκειας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.
Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση ο 42χρονος έπασχε και από τη νέα γρίπη, καθώς στο πλαίσιο της ολιγόωρης νοσηλείας του στο νοσοκομείο είχε ληφθεί δείγμα για τον νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1)ν, το οποίο ήταν θετικό. Απαντήσεις για το τι προκάλεσε τον θάνατό του, αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Επίσης την Κυριακή απεβίωσε και μια 16χρονη με υποκείμενο νόσημα Οξεία Λεμφογενή Λευχαιμία, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Η 16χρονη είχε νοσήσει προ διμήνου με τη νέα γρίπη A(Η1Ν1)v, αλλά όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, “απεβίωσε λόγω του υποκείμενου νοσήματος της”.
Σημειώνεται ότι τρεις ακόμη είχαν πεθάνει λόγω επιπλοκών από τη νέα γρίπη το καλοκαίρι.
Κρούσματα γρίπης τύπου Α (H1N1) επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα σε έξι πρωτοετείς της ΣΤΥΑ και σε μια υπαξιωματικό νοσηλεύτρια του 251 ΓΝΑ.
Όλα τα κρούσματα είναι ήπιας μορφής και δεν εμπνέουν ανησυχία. Για προληπτικούς λόγους τέσσερις πρωτοετείς νοσηλεύονται στο 251 ΓΝΑ.

Προβλέψεις για δεύτερο κύμα
Για ένα δεύτερο κύμα της νέα γρίπης, προειδοποιούν οι ειδικοί στη Γερμανία. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ντόιτσε Βέλε, δύο ημέρες μετά το θάνατο τριών ανθρώπων, που είχαν προσβληθεί από τη νόσο, το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ανακοίνωσε πως θεωρεί πιθανό να υπάρξει ένα νέο κύμα κρουσμάτων, τα οποία δεν αποκλείεται να είναι βαριάς μορφής, κατά τις ψυχρές ημέρες του χειμώνα που θα διανύσουμε.
Την ίδια ώρα, εξάλλου, οι ερευνητές του ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ, διαπίστωναν ότι υποχωρούν οι επιφυλάξεις του πληθυσμού ως προς τον εμβολιασμό του για προφύλαξη από τη νέα γρίπη. Εκτίμησαν, μάλιστα, πως στη στροφή αυτή των πολιτών συνετέλεσε και ο θάνατος, μιας 48χρονης γυναίκας, στη Βόννη, η οποία δεν είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.
Στο μεταξύ για τις ολέθριες συνέπειες ενδεχομένου πανικού, μετά τους θανάτους των τελευταίων ημερών, προειδοποιεί ο Γερμανός επιδημιολόγος Αλεξένταρ Κεκουλέ. «Γνωρίζαμε εξαρχής – διευκρίνισε ο Γερμανός επιστήμονας – ότι είναι πιθανό να υποκύψουν στις συνέπειες της γρίπης και υγιείς άνθρωποι, αλλά είναι σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες ο ιός προκαλεί πνευμονία».
Τέσσερα παιδιά που είχαν προσβληθεί από τη νέα γρίπη (H1N1) πέθαναν τη Δευτέρα στην Τουρκία, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στους οκτώ, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.
Οι τελευταίοι θάνατοι αφορούν ένα κορίτσι 13 ετών από την Κωνσταντινούπολη και ένα ακόμα τεσσάρων ετών από την Σανλιούρφα, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν αναφερθεί οι θάνατοι ενός νηπίου 22 μηνών και ενός 14χρονου εφήβου.
Εξήντα τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στην Ουκρανία από τη γρίπη και οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα, την ώρα που η ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας άρχισε να οργανώνει προσευχές υπέρ της υγείας του πληθυσμού.
Η δυτική Ουκρανία έχει πληγεί από κύμα γρίπης και αναπνευστικών λοιμώξεων προκαλώντας πανικό στον πληθυσμό, που έσπευσε να προμηθευτεί μάσκες και φάρμακα.
Στη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων της “νέας γρίπης” στην Ιταλία αναφέρεται με έμφαση ο ιταλικός Τύπος. “Βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με επιδημία και ο κίνδυνος είναι να αποκτήσει ταχύτερους ρυθμούς από εκείνους της πρόληψης, του εμβολίου, που ξεκίνησε με υπερβολική βραδύτητα”, γράφει η εφημερίδα “Κοριέρε Ντέλα Σέρα”.
Την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι ασθενείς έφτασαν τις 230.000. Ο ιός H1N1, συνεχίζει να διαδίδεται, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί πότε πρόκειται να αρχίσει η “φθίνουσα πορεία του”.
Οι νεκροί εξαιτίας του ιού, έχουν φτάσει τους 13, από τους οποίους οι 7 είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία της Νάπολης. Ο μεγάλος αριθμός θανατηφόρων κρουσμάτων στη μεγαλούπολη της νότιας Ιταλίας, προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι πρόκειται, όπως φαίνεται, για “σύμπτωση”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου