ΤΟΠΙΚΑ

Κρουαζιέρα για VIP (φωτογραφίες)

κρουαζιέρα-για-vip-φωτογραφίες-382454

Βλέμματα θαυμασμού προσέλκυσε για μια ακόμη φορά το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Club Med II το οποίο έδεσε χθες το πρωί στο αγκυροβόλιο του Βόλου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε θαλάσσια σπορ, γουντ σερφιγκ ή κανό, όσοι επιβάτες είναι λάτρεις του είδους.

Το εντυπωσιακό Club Med II, μήκους 187, 20 μέτρων, το οποίο φέρει Γαλλική σημαία, μεταφέρει 352 επιβάτες, διαθέτει 210 άτομα πλήρωμα και επισκέπτεται για δεύτερη φορά στη διάρκεια της σεζόν το Βόλο, έχοντας ως επόμενο σταθμό τη Σκιάθο.

Το κυκλικό ταξίδι που πραγματοποιεί έχει ως αφετηρία τη Λήμνο και ενδιάμεσους σταθμούς το Βόλο, τη Σκιάθο, τη Δήλο, τη Μύκονο και τη Νάξο, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στον Πειραιά. Οι επιβάτες είναι διαφόρων εθνικοτήτων, στην πλειοψηφία τους Γάλλοι, Ιταλοί, Ολλανδοί, Ελβετοί, Ισπανοί και άλλοι.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στο Βόλο, οι ξένοι τουρίστες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οργανωμένες εκδρομές στα Μετέωρα και το Πήλιο, ενώ παράλληλα, αρκετοί περιηγήθηκαν στην πόλη και επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, το οποίο λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε χθες στις 6 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου και απέπλευσε μετά τις 5 το απόγευμα με προορισμό τη Σκιάθο, ενώ προγραμματίζεται και νέα άφιξη την 1η Σεπτεμβρίου στο Βόλο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων στις 22/8 σειρά έχει το Silver Spirit, στις 23/ 8 το Emerald Princess, την 1η Σεπτεμβρίου το Club Med II, στις 3/9 το Queen Victoria, στις 8/9 το Aegean Odyssey, στις 16/9 το Europa 2, στις 20/9 το Louis Aura, στις 29/9 το Berlin, στις 3/10 το Minerva, στις 4/10 το Voyager, στις 4/10 το Europa 2, στις 6/10 το Costa Neoromantica, στις 10/10 το Silver Spirit, στις 15/10 το Silver Wind, στις 17/10 το Island Sky, στις 18 και 30/10, στις 11 και 23/11 και στις 5 και 17/12 Costa Neromantica και το Hamburg στις 17 Νοεμβρίου.

Κατά γενική ομολογία, ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι μια από τις εναλλακτικές μορφές που συμβάλλουν στην πολυπόθητη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται ως «τονωτική ένεση» για την τοπική οικονομία. Οι προσπάθειες των ιθυνόντων συνεχίζονται, προκειμένου να εδραιωθεί ο τουρισμός κρουαζιέρας σε ετήσια βάση και να αποτελέσει το λιμάνι του Βόλου διεθνές κομβικό σημείο.

Στο μεταξύ, στην υποδοχή του κάθε κρουαζιερόπλοιου, διανέμεται πληροφοριακό υλικό της πόλης, που περιλαμβάνει χάρτη, οδηγό για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία, το τρενάκι, τις παραλίες, οτιδήποτε έχει σχέση με το τουριστικό προϊόν, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Βόλου και διαφόρων φορέων της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου