ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας

αυξημένα-μέτρα-της-τροχαίας-382595

Αυξημένα τροχονομικά μέτρα στο πρωτεύον οδικό δίκτυο της Μαγνησίας θα τεθούν σε εφαρμογή από την Παρασκευή οπότε αναμένεται και η αύξηση της κίνησης λόγω Δεκαπενταύγουστου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στις εισόδους του Βόλου, κυρίως όμως στις εξόδους και ιδιαίτερα στον παραλιακό άξονα από Βόλο προς Καλά Νερά και Νότιο Πήλιο, αναμένεται ισχυρή παρουσία τροχονόμων προκειμένου να γίνεται ρύθμιση κυκλοφορίας σε σηματοδοτούμενους κόμβους και να διευκολύνεται η κίνηση οχημάτων.

Σε συνεργασία με το Δήμο, θα επιδιωχθεί όπως στην Αγριά και συγκεκριμένα στις παράλληλες της παραλιακής οδούς 28ης Οκτωβρίου και Ρ. Φεραίου, διασφαλιστεί η ακώλυτη κίνηση σε τουλάχιστον ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ τροχονόμοι θα βρίσκονται την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου και σε άλλα σημεία όπου αναμένεται αυξημένη κίνηση.

Εντός του Βόλου, με μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να απουσιάζει σε καλοκαιρινές διακοπές, η κίνηση των οχημάτων στον κεντρικό τομέα γίνεται με μικροπροβλήματα λόγω παράνομων σταθμεύσεων σε Δημητριάδος και Ιάσονος, ενώ η ίδια εικόνα εμφανίζεται και στην Ε. Βενιζέλου (Ιωλκού) τις πρωινές ώρες από την Πλ. Ελευθερίας μέχρι την παραλία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2015, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω: 1. Την Παρασκευή 14 Αυγούστου για το ρεύμα εξόδου, από 16:00 έως 21:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου. Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410). Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ. Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών- Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) έως την Χ.Θ. 97+650 (μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα). 2. Την Κυριακή 16 Αυγούστου για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα από 15:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις: Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας. Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Μόνο για το τμήμα από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνα Πιερίας (Χ.Θ. 410) μέχρι και την Λάρισα (Χ.Θ. 365 + 400) οι απαγορεύσεις έχουν ισχύ από ώρα 16:00 έως 23:00 κάθε Κυριακή. Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης. Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας. 3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας: Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Τα φορτηγά οχήματα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) και ΦΙΧ ψυγεία, που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα κ.α.

Επιστροφή πινακίδων και διπλωμάτων

Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες κυκλοφορίας και τα διπλώματα που αφαιρέθηκαν για παραβάσεις του ΚΟΚ. Ειδικότερα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, επιστρέφονται από σήμερα, 12-08-2015, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων). Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν ή κατατέθηκαν στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες. Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για την «επιβολή διοικητικών μέτρων» για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και 12-08-2015. Από τη συγκεκριμένη απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν τις εξής παραβάσεις: – Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. – Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης. – Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη. – Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων. – Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά. Οπως επισημαίνεται, για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα γίνεται ρύθμιση, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου