ΤΟΠΙΚΑ

Nέα ρύπανση σε τάφρο

nέα-ρύπανση-σε-τάφρο-382634

Σε νέες δειγματοληψίες από λιμνάζοντα νερά με έντονη δυσοσμία σε αποστραγγιστική τάφρο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου που καταλήγει στο χείμαρρο «Σεσκουλιώτη» προχώρησε το αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, μετά από αναφορές ότι για ακόμη μία φορά αναδύεται έντονη δυσοσμία από νερά που λιμνάζουν στο σημείο.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων των δειγμάτων αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα έχουν ζητηθεί από Βιομηχανίες και επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή συγκεκριμένα στοιχεία για τη διάθεση και επεξεργασία των αποβλήτων τους το τελευταίο διάστημα καθώς και αναφορές για συμμόρφωσή τους με τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις της άδειας λειτουργίας τους.

«Οι δειγματοληψίες, τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη είναι συχνές σε διάφορες περιοχές για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ρυπάνσεων ή αναφορές πολιτών. Στη συγκεκριμένη τάφρο, το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβάλλοντος έκανε δειγματοληψία την περασμένη Κυριακή και αναμένουμε τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων τις επόμενες ημέρες αν και οι επιστήμονες του κλιμακίου αναφέρουν πως είναι δυσχερής η ταυτοποίηση ουσιών αν τα νερά είναι στάσιμα σε υψηλές θερμοκρασίες».

Υπενθυμίζεται ότι και στις 29 Απριλίου 2015, είχαν εντοπιστεί δυσώδη λύματα στην ίδια τάφρο καθώς κάποιοι ασυνείδητοι την είχαν μετατρέψει σε χωματερή ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων.

Η νέα ρύπανση νερών στο αποστραγγιστικό αυλάκι που οδηγεί στον Ξηριά, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών στην αμαρτωλή διαδρομή από το θυρόφραγμα του ταμιευτήρα στην Κάρλα μέχρι τον Ξηριά και τον Παγασητικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου