ΤΟΠΙΚΑ

Η προσπάθεια συνεχίζεται, χρειάζεται όμως και η κατανόηση των δημοτών

η-προσπάθεια-συνεχίζεται-χρειάζεται-382668

Με εντατικούς ρυθμούς παρά την καλοκαιρινή ραστώνη συνεχίζεται το πρόγραμμα για το πλύσιμο κάδων στο Βόλο και τις δημοτικές ενότητες του δήμου. Η Διεύθυνση Καθαριότητας γνωστοποίησε χθες την ακριβή διαδικασία με στόχο την απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος, η οποία προϋποθέτει την κατανόηση των δημοτών, ενώ αναμένει από στιγμή σε στιγμή την προμήθεια άλλων 180-200 κάδων οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους φθαρμένους και θα τοποθετηθούν σε νέα σημεία όπου έχει κριθεί και είναι σκόπιμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας, κατά τη διαδικασία πλυσίματος των κάδων κατ’ ανάγκη γίνεται μετατόπιση τους κατά μία θέση. Μετά τον καθαρισμό του κάδου από το απορριμματοφόρο, ακολουθεί το πλυντήριο, το οποίο φορτώνει τον κάδο και τον πλένει καθ’ οδόν προς την επόμενη θέση. Εκεί τον αφήνει καθαρό και παραλαμβάνει για πλύσιμο τον επόμενο, ο οποίος επίσης μετακινείται πλενόμενος στην επόμενη θέση και ούτω καθεξής. Ζητείται λοιπόν η κατανόηση των δημοτών για την αλλαγή αυτή των κάδων, καθώς άνευ, αυτής, είναι αδύνατον να πλυθούν όλοι.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, Βιολέττα Καντόλα επισήμανε ότι ο προαναφερόμενος είναι ο μόνος τρόπος ώστε να πλυθούν όλοι οι κάδοι και η Διεύθυνση να είναι πιστή στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για την καθαριότητα, το οποίο εκτελείται κανονικά από τις 20 Μαΐου και σήμερα συνεχίζεται με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, ώστε η πόλη να βρίσκεται σε καλή κατάσταση στο ευαίσθητο αυτό θέμα.

Για την προμήθεια των νέων κάδων η ίδια είπε ότι είναι θέμα ημερών καθώς διεκπεραιώνεται και η τελευταία γραφειοκρατική διαδικασία. «Εχουμε πολλές βλάβες στους κάδους καθώς άλλοι είναι χωρίς καπάκια, άλλοι έχουν σημαντικές φθορές ή χρειάζονται εξολοκλήρου αντικατάσταση. Η προσπάθεια για ό,τι καλύτερο στον ευαίσθητο αυτό τομέα συνεχίζεται» πρόσθεσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Τμήμα Αποκομιδής και ανακύκλωσης της Διεύθυνσης το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Χιλιαδού Αγιος Βασίλειος κτλ: Σήμερα, Τετάρτη, 12 Αυγούστου
  • Νεάπολη – Αϊβαλιώτικα: Αύριο, Πέμπτη, 13 Αυγούστου
  • Αλυκές, Παρασκευή, 14 Αυγούστου
  • Αγιος Κωνσταντίνος κτλ: Δευτέρα, 17 Αυγούστου
  • Κέντρο Μεταμόρφωση κτλ: Τρίτη, 18 Αυγούστου
  • Ανάληψη Καραγάτς – Μοσχάτο: Τετάρτη, 19 Αυγούστου
  • Κέντρο – Λάσσο – Αγ. Θεόδωροι – Παλαιό Λιμεναρχείο: Πέμπτη, 20 Αυγούστου
  • Αγία Παρασκευή – Χρυσοχοΐδη – Αγιος Γεώργιος – Ιωλκού: Παρασκευή, 21 Αυγούστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου