ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 20 – 30% στις μετακινήσεις

αύξηση-20-30-στις-μετακινήσεις-383792

Αυξημένη κατά 20 – 30% λόγω τουρισμού είναι η κίνηση στα πρατήρια της Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών, Αποστόλη Βολιώτη, η κατανάλωση καυσίμων παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξητική τάση το τελευταίο δεκαήμερο και συνεχίζει την ανοδική πορεία.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

«Υπάρχει μεγάλη προσέλευση στο Πήλιο από Ελληνες τουρίστες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις αλλά και από τους ίδιους τους Βολιώτες, που επιζητούν στιγμές χαλάρωσης σε κοντινούς προορισμούς.

Είτε με τη χρήση χρεωστικών καρτών είτε με ρευστό οι καταναλωτές φουλάρουν τα ρεζερβουάρ για να μετακινηθούν στα τουριστικά θέρετρα» είπε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης συνεχίζει να πέφτει. Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών είπε ότι στη Μαγνησία διαμορφώνεται από 1,47 ευρώ το λίτρο μέχρι 1,56 από 1,65 που ήταν πριν από λίγο καιρό.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που έλαβε η διυπουργική επιτροπή πάταξης της διαφθοράς για το λαθρεμπόριο καυσίμων και είπε ότι σίγουρα πρέπει να ληφθούν τα μέτρα.

Πάντως, για το σύστημα εισροής – εκροής καυσίμων σημείωσε ότι όλα τα βενζινάδικα στη Μαγνησία είναι εφοδιασμένα εκτός από εκείνα που είναι κλειστά και δε λειτουργούν. Μάλιστα, ενώ έγιναν οι επενδύσεις το υπουργείο δεν έχει κατέβαλε τις αποζημιώσεις όπως είχαν συμφωνηθεί με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του κλάδου ακόμη να περιμένουν.

Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν, θα απαγορεύεται η πώληση καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών – εκροών και δεν βρίσκονται αναρτημένα στο ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ (white list) της ιστοσελίδας του Υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθούν η ιχνηθέτηση, τα GPS (ακόμα και στα slops), η απογραφή όλων των δεξαμενών καυσίμων άνω των 4 τόνων κλπ Η σχετική Υπουργική απόφαση για το ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ, είναι η πρώτη που θα υπογραφεί άμεσα και περιλαμβάνεται στις σημαντικές αποφάσεις για το θέμα του Λαθρεμπορίου Καυσίμων στις οποίες κατέληξε η Μόνιμη Διϋπουργική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου