ΤΟΠΙΚΑ

Μαζικά αιτήματα για τις αλλαγές

μαζικά-αιτήματα-για-τις-αλλαγές-383925

Μαζικά υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες τα αιτήματα προς το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής του Ε.Κ.Β. από εργαζόμενους για συνταξιοδοτικά και εργασιακά ζητήματα, εξαιτίας των αλλαγών που έρχονται.

Υπολογίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες τουλάχιστον 100 εργαζόμενοι έχουν αποταθεί στη Δομή προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής του Ε.Κ.Β. -και μάλιστα χωρίς αντίτιμο- δεν απευθύνονται μόνο σε εργαζόμενους αλλά και σε ανέργους, ενώ επίσης υλοποιούνται σεμινάρια συνδικαλιστικής κατάρτισης και επιμόρφωσης για τους συνδικαλιστές.

«Η πληροφόρηση και η συμβουλευτική για σημαντικά ζητήματα, τα οποία αφορούν τους εργαζομένους, παρουσιάζει κενά, ενώ παράλληλα οι ανάγκες για ενημέρωση και στήριξη αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ε.Κ.Β. Θαν. Παπαδημόπουλος, για αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η συγκεκριμένη δομή που κερδίζει μέρα με τη μέρα την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Β. είναι εξάλλου ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους ανέργους και πρόσθεσε ότι η πληροφορική, με τη συμβολή εξειδικευμένου προσωπικού δίνει ουσιαστικές κατευθύνσεις και βοήθεια στους εργαζόμενους.

Η συμβουλευτική πάντως με έμφαση και προτεραιότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης δεν είναι τυχαία στην παρούσα συγκυρία, καθώς λόγω των αλλαγών που επίκεινται με το τρίτο μνημόνιο, αυξάνεται διαρκώς η ανασφάλεια των εργαζομένων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πληροφόρηση και η συμβουλευτική είναι δύο ξεχωριστά κομμάτια. Η μεν πληροφόρηση, όπως εξηγούν οι επιστημονικοί συνεργάτες της νέας δομής, γίνεται είτε διά ζώσης στο Ε.Κ.Β. είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω διαδικτύου, ενώ σημαντική είναι η παροχή συμβουλευτικής αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης σε εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εργασιακού άγχους ή έχουν πέσει θύματα εργασιακού εκφοβισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου