ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «έδεσε» στο λιμάνι του Βόλου

εντυπωσιακό-κρουαζιερόπλοιο-έδεσε-385206

Στο λιμάνι του Βόλου «έδεσε» για δεύτερη φορά στη διάρκεια της σεζόν το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Aegean Odyssey, το οποίο κατέπλευσε χθες στις 6 το πρωί, προερχόμενο από Θεσσαλονίκη.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο μήκους 115 μέτρων φέρει σημαία Μάλτας, διαθέτει 164 άτομα πλήρωμα και μεταφέρει 201 τουρίστες από διάφορες χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, μεταφέρει 137 Αγγλους, 27 Αμερικάνους, 17 Καναδούς, 9 Αυστραλούς, 3 Ελληνες, 2 Ιταλούς, 2 Νεοζηλανδούς και επίσης Γερμανούς, Γάλλους, Ιρλανδούς, Ιταλούς, Πορτογάλους και Ρουμάνους.

Το κυκλικό ταξίδι που ακολουθεί, έχει ως αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και ενδιάμεσους σταθμούς το λιμάνι του Αθω, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτμο, τον Πειραιά, το Γύθιο, την Πρέβεζα, την Κέρκυρα, Ντουμπρόβνικ, Ραβέννα, Βενετία.

Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στην περιοχή μας, αρκετοί επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επισκέφτηκαν με πούλμαν τα Μετέωρα, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στη Μαγνησία, είτε πραγματοποιώντας κοντινές διαδρομές στα πέριξ, είτε κινούμενοι στο κέντρο του Βόλου.
Στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου βρίσκονταν εργαζόμενοι στο Info Center του Δήμου Βόλου, οι οποίοι διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό και χάρτες, προκειμένου να κινηθούν πιο εύκολα μέσα στην πόλη οι ξένοι τουρίστες.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε χθες στις 7 το απόγευμα από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό το λιμάνι της Πάτμου, συνεχίζοντας το ταξίδι του στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Η επόμενη προγραμματισμένη άφιξη του Aegean Odyssey στο λιμάνι του Βόλου, είναι στις 8 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου