ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους μετανάστες

κοντά-στους-μετανάστες-386268

Ικανή ποσότητα ειδών ένδυσης, τριάντα οκτώ μεγάλα κιβώτια, απέστειλαν στα κέντρα κράτησης μεταναστών της Ξάνθης και του Παρανεστίου ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος» και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Διακονία».

Ειδικότερα, στάλθηκαν 18 μεγάλα κιβώτια στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης και 20 μεγάλα κιβώτια στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Παρανεστίου.

Ξεπερνώντας την χιλιομετρική απόσταση και την οικονομική δυσπραγία, ο «Εσταυρωμένος» ενίσχυσε δύο Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, στέλνοντας τα παραπάνω είδη, με ιδιωτική μεταφορική εταιρεία, αποδεικνύοντας ότι δεν στάθηκε εμπόδιο το μεγάλο κόστος μεταφοράς, τούτες τις ημέρες που όλοι δυσκολεύονται από την έλλειψη ρευστού.

Οι κοινωνικές ομάδες που στηρίζει ο «Εσταυρωμένος» περιλαμβάνουν: κρατουμένους σε όλους τους χώρους κράτησης της περιοχής μας, αποφυλακισθέντες, που κατοικούν εντός των ορίων της Μαγνησίας, τις άπορες οικογένειες κρατουμένων και αποφυλακισθέντων, μετανάστες και πρόσφυγες, φυγόποινοι, άστεγους, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, άπορους τσιγγάνους κ.α.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν διαρκώς τα αιτήματα για βοήθεια που δέχονται σε καθημερινή πλέον βάση οι υπεύθυνοι της Διακονίας, όχι μόνο από την περιοχή μας αλλά και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η αύξηση των αιτημάτων εξελίσσεται παράλληλα με τις κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις, που επηρεάζουν σημαντικό ποσοστό της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ευρύτερα, υπογραμμίζοντας τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Δεκάδες ανθρώπινες ιστορίες κρύβονται πίσω από κάθε αίτημα για βοήθεια που διατυπώνεται σε καθημερινή βάση. Σημαντική είναι στο σημείο αυτό η αλληλεγγύη που διατηρείται αμείωτη και δυναμώνει σε δύσκολες εποχές. Ο «Εσταυρωμένος» δεν σταμάτησε να δίνει βοηθήματα, τρόφιμα, κρέας αλλά και άλλα είδη σε αναξιοπαθούντες που τα έχουν απόλυτη ανάγκη, με τη συνδρομή ευαισθητοποιημένων εθελοντών και κατοίκων του Βόλου.

Παράλληλα προσφέρονται με κάθε διακριτικότητα τρόφιμα σε μοναχικούς ανθρώπους και οικογένειες που δεν εκμυστηρεύονται στον άμεσο περίγυρό τους το πρόβλημά τους. Το δίχτυ αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί, περιβάλλει ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, όχι μόνο από την περιοχή μας αλλά και ευρύτερα, σε πείσμα των δυσκολιών που δημιουργούνται και εντείνονται λόγω της κρίσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου