ΤΟΠΙΚΑ

Αυγουστιάτικες παρακλήσεις

αυγουστιάτικες-παρακλήσεις-386292

Θεσμό με πολύ μεγάλη απήχηση αποτελούν οι «Αυγουστιάτικες παρακλήσεις», ο κύκλος των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο πλαίσιο του θεματικού έτους 2015, “Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα, Σάββατο 8 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί μεθεόρτιος Εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο στον Ιερό Ναό Αγίου Τριανταφύλλου Ζαγοράς. Ακολουθεί παραδοσιακό πρόγραμμα με «Τραγούδια για την Παναγιά» στο Σχολείο Ρήγα από την ορχήστρα «Ιωνία». Τραγούδι: Βασίλης Αγροκώστας.

Αύριο, Κυριακή 9 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο από τον κ. Ιγνάτιο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νέα Αγχίαλο. Ακολουθεί παραδοσιακό πρόγραμμα από τους: Θανάση Δραγάνη (ούτι – λαούτο), Στράτο Μεγκέ (κρουστά-τραγούδι), Ζήση Γεωργαλιό (κανονάκι).
Χορευτικά (Χ.Ο. Αλμυρού).

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 11 π.μ. στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Σπυρίδωνος στη Δράκεια προγραμματίζεται παραδοσιακό πρόγραμμα από τους: Θανάση Δραγάνη (ούτι – λαούτο), Στράτο Μεγκέ (κρουστά-τραγούδι), Ζήση Γεωργαλιό (κανονάκι)

Βελίκα Αγιάς: Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο από τον κ. Ιγνάτιο. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό πρόγραμμα: «Παναγία και Θάλασσα». Συμμετέχουν: Γιώργος Διαμαντόπουλος πιάνο, Άννα Κίτσιου και Βαγγέλης Κορομηλής τραγούδι.

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 7.30μ.μ. στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος στο Προμύρι, θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο από τον κ. Ιγνάτιο.

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο από τον Σεβασμιώτατο στο Λόφο Επισκοπής, Ιερό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολουθεί παραδοσιακό πρόγραμμα με «Τραγούδια για την Παναγιά» από την ορχήστρα «Ιωνία». Τραγούδι: Βασίλης Αγροκώστας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου